Fietsideeënkaart: compleet overzicht van fietsmogelijkheden in Nederland

0
802

Met de start van de lente is de tijd rijp om weer lekker op de fiets te stappen. Mooie routes te over in Nederland. Om de fietser letterlijk en figuurlijk op pad te helpen geeft het Landelijk Fietsplatform jaarlijks de Fietsideeënkaart uit; dé ideale voorbereiding op een fietsuitje. Alle relevante informatie voor de recreatieve fietser is op de kaart terug te vinden. De editie 2010 die net verschenen is, geeft een compleet en actueel overzicht.

Dagtochtfietsers kunnen uit de weergegeven lijst van bijna 300 bewegwijzerde dagtochten een mooie route uitkiezen. Op een overzichtskaartje is te zien welke regio’s beschikken over een regionaal fietsroutenetwerk. Al bijna heel Nederland is inmiddels met deze fietsknooppunten bedekt, ideaal om je eigen fietstocht uit te stippelen. Op de kaart staat ook het netwerk van Landelijke Fietsroutes weergegeven, vooral geschikt voor meerdaagse fietstochten. Om het plannen van zo’n meerdaagse tocht te vergemakkelijken zijn locaties van onder meer trekkershutten en natuurkampeerterreinen in het kaartbeeld opgenomen.

Op de achterzijde van de kaart vindt de fietser toelichting op de verschillende types fietsroutes die er zijn. Er worden tips gegeven, bijvoorbeeld over fietsvervoer- en verhuur en ook de nieuwste fietsgidsen en fietsknooppuntkaarten komen aan bod. In het kader ‘Digitaal Fietsen’ staat informatie over routeplanners en GPS-routes. Een overzicht tot slot van diverse bijzondere overnachtingsmogelijkheden maakt de kaart compleet.

De kaart is voor € 3,95 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren (ISBN 978-90-72930-43-9) of te bestellen via www.nederlandfietsland.nl.

De informatie van de Fietsideeënkaart staat deels ook op www.nederlandfietsland.nl. De fietser vindt daar ook de Fietsevenementenkalender 2010, een overzicht van handige websites en de recreatieve fietsrouteplanner voor het online plannen van een fietstocht via LF-routes en fietsknooppunten. Kortom: een mooie aanvulling op de papieren versie van de Fietsideeënkaart.

Vorig artikelInternetprogramma krijgt kinderen met jeugdreuma in beweging
Volgend artikelAlle boeken mee op vakantie in de BeBook Neo
Avatar
Het Fietsplatform is opgericht in 1987 als onafhankelijk coördinatiepunt/samen-werkingsverband voor het recreatieve fietsen in ons land. In het bestuur van de stichting zijn sleutelorganisaties die met dit onderwerp te maken hebben vertegenwoordigd: ANWB, Fietsersbond, Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), RAI afd. fietsen (vertegenwoordiger fietsbranche) en de provincies. Hiernaast onderhoudt het Fietsplatform contact met tal van andere partijen die direct of indirect met fietsrecreatie/-toerisme in ons land te maken hebben, van vertegenwoordigers van het toeristisch bedrijfsleven tot en met terreinbeheerders en van kennis- en onderzoeksinstellingen tot en met organisaties in de sfeer van de gezondheidsbevordering – het werkterrein is zeer ruim. Het Fietsplatform is aangesloten bij de ECF (European Cyclists’ Federation).