Fietshelm verplicht?

Per jaar worden ongeveer 26.000 kinderen en jongeren behandeld op een Spoedeisende Hulp-afdeling na een ongeluk met de fiets. In veel gevallen is sprake van hoofdletsel. Moet daarom het dragen van een fietshelm verplicht worden gesteld?

Daarover zijn de meningen verdeeld. Wat is het effect op de veiligheid van de fietser? Is er voldoende maatschappelijk en politiek draagvlak? Met het symposium ‘Fietshelm voor kinderen, hoofdletsel verminderen’ hoopt TraumaNet AMC een bijdrage aan de discussie te leveren.

Tijdens de bijeenkomst op maandag 11 oktober gaan diverse sprekers in op hoofd- en hersenletsel bij kinderen en jongeren als gevolg van fietsongevallen, de behandel- en revalidatieprotocollen en casuïstiek. Tevens is er aandacht voor preventie van hoofdletsel, kwaliteit en gebruik van fietshelmen en bewustwording bij kinderen en ouders. De bijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie.

TraumaNet AMC is een samenwerkingsverband van ziekenhuizen die traumazorg bieden in de regio ten oosten en noordoosten van Amsterdam. Goede samenwerking kan ervoor zorgen dat ongevalslachtoffers snel op de juiste plek terechtkomen.

Ziekenhuizen maken daarom afspraken met elkaar over de behandeling (het waar en hoe) van bepaalde letsels. Daarnaast is er regelmatig overleg tussen TraumaNet AMC en andere partners van de keten zoals ambulancevoorzieningen en huisartsenposten in de regio.

Meer informatie over TraumaNet AMC en het programma van het symposium vindt u op: www.traumanetAMC.nl

Plaats een reactie