Fietsen voor onderzoek naar cannabis als kankermedicijn

Een 350 kilometer lange fietstocht door Spanje is niet het type activiteit dat mensen associëren met cannabis.

Medical Cannabis Bike tour

The Medical Cannabis Bike tour die dinsdag 16 april 2013 van start gaat, staat echter helemaal in het teken van het wegnemen van mythen over cannabis. De eerste 50.000 euro voor onderzoek naar cannabis als kankermedicijn is al binnengehaald.

Cannabis-ingewijden Luc Krol (Paradise Seeds) en Matej Munih (Snail Rolling Papers) zijn teleurgesteld in het gebrek aan officieel wetenschappelijk onderzoek naar de medische eigenschappen van cannabis. Reden voor de twee heren om hun teleurstelling om te zetten in een constructief geesteskind: The Medical Cannabis Bike Tour. Van 16 tot en met 19 april 2013 fietsen zij, vergezeld door fietsers uit heel Europa, van Madrid naar Valencia. Luc: “We vinden dat overheden niet genoeg doen om onderzoek naar medicinale cannabis te promoten, dus nemen we het heft in eigen hand om geld in te zamelen voor onderzoek.” Met het opgehaalde sponsorgeld willen de initiatiefnemers onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek steunen naar cannabis als medicijn tegen kanker.

Medicinale cannabisbeurs
Bij de aankomst in Valencia zal het MC Bike Team een cheque van 50.000 euro, het bedrag dat de tour nu al aan sponsorgeld is binnengehaald, overhandigen aan professor Biochemie Guillermo Velasco van de Complutense Universiteit van Madrid. De Spaanse wetenschapper leidt het onderzoek naar de invloed van cannabinoïden op de groei en dood van kankercellen. Velasco is slechts een van de academische en juridische kopstukken die dit jaar zullen spreken op GrowMed, de toonaangevende medicinale cannabisbeurs van Europa die op 19, 20 en 21 april 2013 plaatsvindt in de Feria de Valencia.

Medical Cannabis Bike tour, logo

Het MC Bike Tour Team wijst op het feit dat er groeiend bewijs is dat producten als cannabisolie een groot verschil maken in het leven van kankerpatiënten. Niet alleen in de palliatieve zorg, maar ook om de groei van de tumor te verminderen en zelfs geheel te laten verdwijnen. Onderwerpen waar al over wordt gepubliceerd door internetgroepen als Cannabis Cures Cancer. Luc: “We hopen dat de jaarlijkse Medical Cannabis Bike Tour elk jaar groter wordt. Zo zijn we al actief op onze Facebook-pagina waar we komende week natuurlijk iedereen op de hoogte houden van de Bike Tour. We willen bereiken dat ons initiatief meer bewustzijn creëert en meer geld bijeenbrengt voor medisch onderzoek naar het nut van cannabis voor kankerpatiënten.”

Meer informatie
http://www.medicalcannabis-biketour.com
http://www.fb.com/MedicalBikeTour

Plaats een reactie