Fietsen voor meer orgaandonoren

De week van de nierpatiënten, van 20 tot en met 26 september a.s., krijgt in Zuid-Limburg een eigen opening: met een familie-fietstocht van 25 of 50 kilometer door het Zuidlimburgse heuvelland. Deze uitgepijlde fiets-tourtocht voor het hele gezin op zondag 20 september is uitgezet voor sympathisanten en recreanten die het parcours ten zuiden en zuidoosten van Maastricht op eigen gelegenheid en in eigen tempo kunnen afleggen. Gestart kan er tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Dialyse-afdeling van het academisch ziekenhuis Maastricht (aan de linkerkant van de hoofdingang voor de bussen en taxi’s). Kosten: 2,50 euro per persoon.

Alle belangstellenden voor een leuke tocht en sympathisanten voor het onderwerp zijn van harte welkom om mee te fietsen. Er is gezorgd voor een goede routebeschrijving en met pijlen aangegeven routes.

Voorafgaand aan de familie-toertocht op zondag, is er nog een professionelere tocht voor genodigden zoals getransplanteerden, bestuurders, sponsoren en het Pro Team Limburg op vrijdag 19 en zaterdag 20 september. Deze leiden naar Aken en Hasselt, waar de respectievelijke ziekenhuizen zullen worden bezocht.

Donorregistratie
De stichting Promotie Orgaandonatie wil meer kennis overdragen aan het algemene publiek over het belang van transplantatie, orgaandonatie en dus: donorregistratie. Naar verwachting zal deze kennistoename leiden tot en andere houding ten opzichte van transplantatie en donatie. Nu is het veelal ‘de ver van mijn bed show’, terwijl iedereen daar nu al een steentje aan bij kan dragen. Uiteindelijk zal dit moeten resulteren in een toename van het aantal geregistreerde donoren.

SPO
De stichting Promotie Orgaandonatie is een initiatief van onder andere de Nierpatiënten Vereniging Maastricht (NVM), het Maastricht UMC en weet zich gesteund door tal van sponsoren en vrijwilligers.

Door middel van sportieve evenementen wil de Maastrichtse Stichting Promotie Orgaandonatie (SPO) meer aandacht voor orgaantransplantatie en donorregistratie krijgen. Op deze manier wil de stichting het aantal registraties in het Donorregister verhogen.

Zweit veur Leid
In 2009 is de Stichting Promotie Orgaandonatie het goede doel waar de deelnemers van Zweit veur Leid zaterdag 19 september voor lopen.

De organisatie van de tocht zelf is in handen van bureau Event Management uit St. Geertruid. Zie voor meer informatie, inschrijfformulier en meertalige informatie: www.euregiotour.azm.nl

Plaats een reactie