Fietsen om darmkanker verder terug te dringen

Woensdag 25 mei 2011 maakte minister Schippers bekend dat het bevolkingsonderzoek naar darmkanker vanaf 2013 gefaseerd ingevoerd gaat worden. Een belangrijke stap in de strijd tegen deze afschuwelijke ziekte die volgens de minister jaarlijks 2.400 mensen het leven kan redden. Maar met het toenemende aantal nieuwe gevallen van darmkanker zullen we meer onderzoek moeten doen naar verdere verbetering van screening tests, blijven werken aan bewustwording en een gezonde levensstijl te promoten. Een 100% betrouwbare test, die eenvoudig uit te voeren is en die vooral niet belastend is voor mensen die onderzocht worden, is er nog niet. Dat is waar de MLDS zich voor wil inzetten. Samen met de deelnemers aan de Zuiderzee Klassieker!

Zuiderzee Klassieker
De Zuiderzee Klassieker is een uitdagende fietstocht. Met een team of individueel fietsen de deelnemers een parcours van 60, 120 of 220 kilometer rondom de Zuiderzee. Start en finish zijn op het terrein van de Yakult fabriek in Almere.

Deelnemers proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontwikkeling van een betrouwbare en snelle screening test op darmkanker In aanloop naar de fietstocht komen alle deelnemers in aanmerking voor speciale prijzen. Zoals advies van wielerprofs, een Giant fiets, fietskleding of een persoonlijke volgwagen tijdens de tocht.

Win een fietsclinic!
Vanaf 23 mei 2011 is de inschrijving voor de Zuiderzee Klassieker geopend op www.zuiderzeeklassieker.nl. Het team dat als eerste 500.- euro sponsorgeld heeft ontvangen op de website wint een echte wielrenclinic. De clinic wordt gegeven door profwielrenster Marijn de Vries en tourfietser Nynke de Jong, auteurs van het boek ‘Vrouw en Fiets’. Zij bieden met hun tips de perfecte voorbereiding op de Zuiderzee Klassieker!

Kijk voor de routes, inschrijven, doneren en alle praktische info op www.zuiderzeeklassieker.nl.

Plaats een reactie