Fendt Tendenza 465 SFB ANWB Caravan van het Jaar 2011

De Tendenza 465 SFB van het Duitse Fendt is tot ‘Caravan van het jaar 2011’ verkozen. Fendt ontvangt deze jaarlijks uitgereikte vakjuryprijs, een initiatief van ANWB / KCK, dankzij de manier waarop is afgerekend met het behoudende interieurontwerp. De prijsuitreiking vond plaats op vrijdag 22 oktober, de eerste dag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2010.

Juryrapport
Het Tendenza-exterieur past weliswaar naadloos in de modellenlijn van Fendt, toch resulteren de grijswitte kleurstelling en sportieve elementen als lichtmetalen velgen en dakrailing in een geheel eigen gezicht. De echte kracht van de Tendenza zit echter van binnen, want daar hebben de ontwerpers krachtig afgerekend met Fendts traditie van behoudendheid. Het tweekleurige meubilair en de lila-beige bekleding harmoniëren tot een bijzonder geslaagd geheel. Dat de Tendenza slechts in één uitvoering leverbaar is geldt nauwelijks als een bezwaar, want de gekozen indeling heeft zijn populariteit inmiddels ruimschoots bewezen. Een extra pluspunt in dit geheel is de nieuwe SlimLine-koelkast, die de gebruiksmogelijkheden van de keuken aanzienlijk vergroot.

De bekendmaking van de ‘Caravan van het Jaar’ vindt plaats op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 oktober wordt gehouden in het Jaarbeurscomplex in Utrecht. Op de stand van ANWB’s kampeertijdschrift Kampeer & Caravan Kampioen is een speciaal podium ingericht om de Fendt Tendenza 465 SFB te bewonderen. De onthulling en prijsuitreiking vinden plaats op vrijdag 22 oktober om 11.30 uur.

Elk jurylid van vakjury verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2011’ nomineert drie kandidaten . Als geen van de kandidaten meer stemmen weet te verzamelen, kan dat tot 15 nominaties leiden. In de praktijk gebeurt dat echter niet. De Fendt Tendenza vergaart bij deze editie van de verkiezing de meeste punten, gevolgd door de Eriba Nova S en de nieuwe Kip Kompakt.

De vakjury van de verkiezing ‘Caravan van het Jaar 2011’ bestaat uit:
– Frits Ronner ; namens de Nederlandse Caravan Club
– Jan de Laat; namens het Algemeen Dagblad
– Paul Descamps; namens Vakantiekriebels
– Willem Laros, freelance kampeerjournalist
– Aad van der Poel; namens de Kampeer & Caravan Kampioen

Voor meer informatie over de Fendt Tendenza Fendt Caravans Nederland BV, (078) 651 18 44 of www.fendt-caravan.com.

Plaats een reactie