Fel protest tegen dierproeven op wetenschapspark Landerd Campus

Woensdag 18 juli 2012 houden 100 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) een grote manifestatie voor de ingang van het nieuwe wetenschapspark Landerd Campus in Schaijk. Met deze actie wil ADC voorkomen dat de lege kennels opnieuw gevuld worden met proefhonden.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: ‘Sinds juli 2011 is dit voormalige dierproefcentrum niet meer in gebruik. Investeringsmaatschappij Kadans Biofacilities heeft de locatie opgekocht en wil er een wetenschapspark van maken. Op het terrein vonden jarenlang akelige giftigheidstesten op honden plaats.’

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) is woedend op Kadans en start een campagne.

Molenaar: ‘We willen voorkomen dat honden, muizen, ratten, konijnen en cavia’s massaal gebruikt gaan worden in experimenten. De proefdieren worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen, daar hebben deze dieren nooit om gevraagd! Het is het al oude verhaal van het grote geld. Om geld en jobs te creëren moeten proefdieren lijden. We willen niet dat er straks weer honderden beagles opgesloten zitten in Schaijk.’

Deze manifestatie is het startschot van een intensieve campagne tegen dierproeven op de Landerd Campus. ADC zal frequent actievoeren bij de Landerd Campus, Kadans Biofacilities en potentiële huurders. ADC heeft al meerdere malen aangetoond dat zij met hun campagnes resultaten boeken. Zo werd dankzij ons het wetenschapspark ScienceLink in Venray nooit gebouwd.

-Manifestatie: Proefdieren worden vaak opzettelijk verwondingen toegebracht. Deze verwondingen bootsen we na op drie proefpersonen. Zij houden uitvergrote foto’s vast van de proefdieren die dit trieste lot al hebben meegemaakt. Om de drie personen staan 100 dierenvrienden met een uitvergrote foto van een proefhond en de tekst ‘Stop dierproeven’.
-Locatie: Landerd Campus, Nistelrooisebaan 35374 RE Schaijk
-Datum en tijd: Woensdag 18 juli, 14:00 – 15.30 uur

Plaats een reactie