Feiten en fabels over borstkanker

Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Er komt veel op je af, het is een emotionele tijd. Wat is er precies aan de hand, welke behandelingen zijn mogelijk, wat betekent dit voor je dagelijkse leven, familie, vrienden? En wat te doen met al die verhalen en dat goedbedoelde advies van mensen om je heen over jouw ziekte, jouw behandeling, jouw sociale leven?

Tijdens de Isala Publieksacademie op 8 oktober 2012 gaan internist-oncoloog Aafke Honkoop en regieverpleegkundige Caroline Bandel van de Isala klinieken vooral in gesprek over de feiten en fabels van borstkanker.

De Isala klinieken in Zwolle organiseren laagdrempelige lezingen in theater Odeon in Zwolle: de Isala Publieksacademie. De partners van de Isala Publieksacademie leggen uit waarom ze dit initiatief steunen.

Gratis kaarten voor deze lezing in de Hemminkzaal van theater Odeon te Zwolle zijn te bestellen via www.isalapublieksacademie.nl. De lezing is ook te volgen via live webstreaming. Twitter ook mee met #IPA12. Vragen via Twitter zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.

Sprekers
Sprekers tijdens deze avond zijn Aafke Honkoop, internist-oncoloog en Caroline Bandel, verpleegkundig specialist en regieverpleegkundige. Beide zijn werkzaam bij het Oncologisch centrum Isala.

Borstkanker
Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in Nederland. Jaarlijks wordt bij ongeveer 14.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Dit betekent dat één op de acht vrouwen ooit borstkanker krijgt. Ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 100 mannen de diagnose borstkanker.

Isala Publieksacademie
De Isala klinieken zetten in 2012 de Isala Publieksacademie voort. Het zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van de Isala klinieken. De lezingen vinden plaats in theater Odeon te Zwolle en zijn gratis toegankelijk. In de pauze is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis. Partners die de Isala Publieksacademie ondersteunen zijn: Theater Odeon/De Spiegel, De Stentor, Zilveren Kruis Achmea, Rabobank en Isala Academie. Isala Academie is het kennis- en opleidingscentrum van het ziekenhuis voor professionals in en buiten de zorg.

Plaats een reactie