Fab Dress Red Day groot succes

De Fab Dress Red Day in samenwerking met de Hartstichting was een groot succes. In het Stedelijk Museum in Amsterdam maakten Fab Famous Friends zich sterk voor een gezond vrouwenhart. Meer dan honderd vrouwen in het rood, indrukwekkende verhalen en goedgevulde goodiebags.

De opkomst tijdens de Dress Red Day was enorm. Meer dan honderd Fab-vrouwen verschenen vanmiddag in het rood bij het Stedelijk Museum om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen, om zo de Dress Red Day en de Hartstichting te steunen.

Tanja Jess, Miryanna van Reeden en Irma Hartog waren aanwezig om het goede doel te ondersteunen. De Fab Dress Red Day ging om 12.00 uur van start met een hartelijk welkom van Fab-hoofdredacteur Claudia Straatmans en Marina Senten en Marion Beishuizen van de Hartstichting. Naast aangrijpende hartverhalen en speeches van vrouwelijke cardiologen, waren er leuke gifts en goodies te winnen. De Dress Red Day werd afgesloten door Tanja Jess, die een designerjurk van Marga Weimans mocht overhandigen aan een winnares.

Hartziektes bij vrouwen
– Dagelijks overlijden er in Nederland 58 vrouwen en 51 mannen aan hart -en vaatziektes
– Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer één bij vrouwen
– 21.000 vrouwen overlijden jaarlijks aan hart- en vaatziekten.
– Vrouwen hebben vaker een beroerte dan mannen
– Het aantal hartinfarcten bij vrouwen tussen de 35-45 jaar neemt toe door roken en overgewicht

Plaats een reactie