Extra patiëntenservice: reumatologisch spreekuur in het Rijnland Ziekenhuis

Vanaf 12 oktober a.s. kunnen patiënten van het Rijnland Ziekenhuis in hun eigen ziekenhuis terecht bij een reumatoloog. De reumatoloog is afkomstig van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Beide instellingen hebben hiervoor vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend. Tot nu toe was het voor patiënten uit het Rijnland Ziekenhuis niet mogelijk om direct bij een reumatoloog op consult te komen. Dankzij deze samenwerking tussen het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC is die mogelijkheid er nu wel. Drie specialisten uit het LUMC, te weten prof. dr. Tom Huizinga, afdelingshoofd van de afdeling Reumatologie van het LUMC, dr. Allaart en dr. Kloppenburg, verzorgen voorlopig deze consulten op maandagmiddag in het Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp. “Ik vind het belangrijk dat deze samenwerking van het begin af aan goed loopt. Daarom wil ik zelf zien met welke medische problematiek de artsen in het Rijnland Ziekenhuis op het gebied van reumatologie te maken krijgen. Alleen door dit directe contact kunnen wij hen een goed behandeladvies geven.” Aldus Tom Huizinga.

Patiëntencontact
De patiënt kan op aanvraag van de behandelend orthopeed of internist van het Rijnland Ziekenhuis terecht bij de reumatoloog. Die rapporteert na het consult aan de behandelend specialist en geeft een advies voor de behandeling. De behandelend specialist bespreekt dit plan met zijn/haar patiënt.

De samenwerking tussen het Rijnland Ziekenhuis en het LUMC werkt serviceverhogend voor de patiënt. Allereerst kan een patiënt van het Rijnland Ziekenhuis in zijn eigen ziekenhuis onder behandeling blijven. Bovendien behoudt een patiënt zijn eigen specialist en krijgt daarbij (indirect) advies van een reumaspecialist.

Plaats een reactie