Extra informatieavond ‘Bevallen in het Ziekenhuis’

Steeds meer zwangeren brengen een bezoek aan de informatieavond ‘Bevallen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis’. Om te kunnen voldoen aan deze groeiende vraag, organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis op 15 december 2010 een extra informatieavond.

“Ik vind het ontzettend belangrijk om zwangeren en hun partners van goede informatie te voorzien. Goede voorlichting is het halve werk. Over zwangerschap en bevalling doen veel “horror-“ verhalen de ronde. Ook via internet worden onwaarheden verspreid. Het gevolg is dat aanstaande ouders gespannen of zelfs angstig kunnen zijn, terwijl dat helemaal niet nodig is. Immers iedere vrouw heeft het in zich om een kind te baren. In mijn presentatie stel ik de zwangeren en hun familieleden gerust en vertel ik wat een gynaecoloog doet tijdens een bevalling,” aldus Mieke Kerkhof, gynaecoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. “In het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn de dienstdoende gynaecologen trouwens permanent aanwezig in het ziekenhuis. We houden met deze maatregel de kwaliteit op een hoog niveau.”

Informatieve website
Bezoekers kunnen zelf hun avond samenstellen. Ze kunnen starten met een rondleiding over de verloskamers of met een presentatie door de gynaecoloog. Via de website www.jbz.nl/zwanger kunnen ze zich voor de verschillende rondes aanmelden. Op deze website is ook meer informatie te vinden over bevallen in het ziekenhuis.

Improviseren
“We krijgen nu de situatie dat vrouwen in het ‘oude’ ziekenhuis op controle komen, maar gaan bevallen in het nieuwe ziekenhuis. Dat is even improviseren. De kraam- en couveusesuites in het nieuwe ziekenhuis zijn prachtig. Het zou nog wel eens tot forse gezinsuitbreidingen kunnen leiden in ‘s- Hertogenbosch en omstreken,” zegt Mieke Kerkhof lachend.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Plaats een reactie