Extra arbeidsplaatsen Kinderhartcentrum

Nu minister Klink van VWS besloten heeft dat het kinderhartcentrum van het UMC Utrecht open blijft, stroopt het Wilhelmina Kinderziekenhuis de mouwen op: er zijn extra OK-assistenten, anesthesie-medewerkers, IC-kinderverpleegkundigen en kinderverpleegkundigen nodig, onder meer om de verwachte verdubbeling van patiënten te kunnen opvangen.

Het gaat om ruim 25 extra arbeidsplaatsen. De kinderhartcentra van Utrecht en Nijmegen gingen in april een samenwerkingsverband aan. Alle cardiochirurgische operaties van Nijmeegse patiëntjes worden vanaf dit najaar in Utrecht uitgevoerd.

Door de fikse toename van patiënten voldoet het kinderhartcentrum aan de eisen van de minister; Klink vindt dat elk kinderhartcentrum minimaal 375 verrichtingen per jaar moet uitvoeren om de vaardigheden van de artsen op peil te houden. De toename heeft grote invloed op de benodigde bezetting in de operatiekamer, de intensive care en de verpleegafdelingen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het UMC Utrecht, waar het Wilhelmina Kinderziekenhuis deel van uitmaakt, bereidt een grote campagne voor om ervaren verpleegkundigen te werven.

Belangstellenden kunnen bellen met 0800-250025 of kijken op www.werkenbijUMCUtrecht.nl

Plaats een reactie