Extra ambulance Walcheren blijft behouden

De extra ambulancepost in Walcheren blijft bestaan. De Nederlandse Zorgautoriteit verhoogt het budget van Connexxion Ambulancezorg zodat de ambulancevoorziening in Zeeland gegarandeerd is. Met de extra ambulance kunnen patiënten in de kop van Walcheren binnen de normtijd van 45 minuten naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis worden gebracht.

De extra ambulancepost in Walcheren bestaat sinds 2009, doordat na de fusie van twee Zeeuwse ziekenhuizen en het deels verdwijnen van spoedeisende hulp in Vlissingen veel inwoners van Walcheren niet binnen de normtijd naar een spoedeisende hulp (SEH) konden.

In 2011 kreeg de NZa het verzoek van Connexxion Ambulancezorg om voor de ambulancepost extra middelen beschikbaar te stellen. Omdat die er niet zijn binnen het huidige budget, besluit de NZa in dit uitzonderlijke geval het budget te verhogen. Als zij dat niet zou doen, is voldoende ambulancezorg op de kop van Walcheren niet gegarandeerd. Ook kunnen verzekeraars niet genoeg ambulancezorg voor de inwoners van Walcheren inkopen en aan de zorgplicht voor hun verzekerden voldoen.

Plaats een reactie