Expositie Yvonne Korshuize en Ineke Spork in ZGT Hengelo

In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo zijn schilderijen te bezichtigen van Yvonne Korshuize en Ineke Spork. De expositie duurt van 3 juli tot 14 augustus 2010 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur. Yvonne en Ineke schilderen beiden abstract in acryl op doek, naar eigen gevoel en inzicht. Zij vullen elkaar goed aan en daarom exposeren zij samen.

Yvonne Korshuize
Yvonne is autodidact en kiest voor zelfstudie. Zij laat zich inspireren door wat er in en om haar heen gebeurt. Met warme kleuren en zwierige lijnvoering toont zij een eigen kwaliteit die haar werk herkenbaar maakt. Ze forceert niets maar laat het werk ontstaan. Zonder directe verwijzing naar de realiteit is haar werk te omschrijven als een niet te beschrijven ervaring. Zij volgt een intuïtieve weg van schikking en compositie. Ze streeft ernaar om kleuren, vormen en structuren te bundelen en weet sfeer en beweging neer te zetten. Daarbij laat Yvonne ruimte voor de fantasie en de vrijheid van de toeschouwer. Meer informatie op www.art-yvo.com.

Ineke Spork
Al van jongs af aan maken tekenen en schilderen deel uit van haar leven en is zij op ontdekkingsreis vol creatieve ideeën. De vaardigheden die zij heeft opgedaan binnen het weergeven van de werkelijkheid worden gebruikt in haar huidige werk, zoekend naar een balans tussen contrast, harmonie en spanning, waarbij er ruimte blijft voor een eigen invulling van de toeschouwer. Het gebruik van restmaterialen die interessant zijn vanwege hun vorm, structuur of geschiedenis geven haar werk een doorleefde indruk. Ondanks haar veelzijdigheid heeft Ineke een herkenbare persoonlijke schilderstijl. Haar werk is al op diverse plaatsen in binnen- en buitenland geëxposeerd. Meer informatie op www.inekespork.nl.

Plaats een reactie