Expositie Frank Oude Nijhuis in ZGT Hengelo

In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo zijn schilderijen te bezichtigen van Frank Oude Nijhuis. De expositie duurt van 10 mei tot 28 juni 2010 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 uur tot 17.30 uur.

Frank Oude Nijhuis woont in het inspirerende Twente. Hij is autodidact en zijn hele leven al creatief bezig. Schilderen is zijn passie: hij zet een streep op het doek en het schilderij volgt vanzelf, zonder vooropgezet plan. Zijn werk is abstract met bijzondere krachtige kleurcombinaties. Continu is hij op zoek naar unieke combinaties van materialen, kleuren en technieken. Veelal schildert hij met acryl-en/of olieverf. Zijn schilderijen hebben geen titels. Hij laat de inspiratie graag over aan de kijker om die zelf te ervaren.

Motiverend vindt hij de mensen die zich met hard en ziel inzetten voor het KiKa Kankerfonds. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving of familie die met deze vreselijke ziekte te kampen heeft of heeft gehad. Het is een ziekte die hard om zich heen grijpt. Frank Oude Nijhuis schenkt daarom een gedeelte van de opbrengst van de expositie in ZGT aan het KiKa Kankerfonds.

Plaats een reactie