Experts reizen en gezondheid intensiveren samenwerking

KLM Health Services en het Havenziekenhuis Rotterdam starten met ingang van 21 april een intensieve samenwerking. Samen worden zij dé expert in Nederland op het gebied van Reizen en Gezondheid.

KLM Health Services en het Havenziekenhuis hebben beide unieke expertise op het gebied van Reizen en Gezondheid. Zij bieden reizigersvaccinaties aan via de Travel Clinics, expatkeuringen, individuele advisering en zorg aan zakenreizigers. Ook adviseren zij bedrijven over gezondheidsbeleid voor expatriates en dienstreizigers.

De organisaties vullen elkaar aan. Het Havenziekenhuis heeft specifieke deskundigheid op het gebied van infectieziekten en reizigersgeneeskunde. KLM Health Services heeft expertise op het gebied van luchtvaartgeneeskunde en arbodienstverlening voor internationale bedrijven.

Gevolgen in de praktijk

In eerste instantie wordt alleen samengewerkt in de regio Rotterdam, waar beide partijen al actief zijn. Vanaf 21 april 2010 wordt de vestiging van KLM Health Services in Rotterdam ondergebracht in het hetzelfde pand waar de Travel Clinic van het Havenziekenhuis is gevestigd. Daar zullen de bedrijfsartsen vanaf die datum hun werkzaamheden uitvoeren. De cliënten van de KLM Travel Clinic van KLM Health Services kunnen per direct terecht bij de Travel Clinic van het Havenziekenhuis.

Foto: vlnr dr. D. Overbosch (directeur Travel Clinic Havenziekenhuis), B. Veldhuijzen van Zanten (algemeen directeur KLM Health Services) en J. Dorresteijn (directeur Havenziekenhuis).

Plaats een reactie