(Ex)verslaafden nemen deel aan Roparun

In de visie van Bouman GGZ is bewegen niet alleen goed voor het lichaam, maar ook en vooral voor de geest. Sport maakt dan ook – daar waar mogelijk – onderdeel uit van de behandeling van onze patiënten. In onze loopgroepen trainen wekelijks tientallen (oud)patiënten. Een deel van die groep neemt dit jaar deel aan de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Op zaterdag 22 mei gaat in parijs de 19e Roparun van start. De finish is op maandag 2e Pinksterdag 24 mei.

Het Bouman GGZ team bestaat uit (oud)patiënten, medewerkers en vrienden van Bouman GGZ. Een aantal lopers is of was verslaafd aan alcohol, drugs of gokken. De meesten van hen zijn – door een intensieve behandeling bij Bouman GGZ – van hun verslaving af en erin geslaagd weer actief deel te nemen in de maatschappij.

Het team wordt rond drie uur in Rotterdam verwacht. Zij worden in onze VIP-tent op de Coolsingel opgewacht door Nelli Cooman. Nelli Cooman werd tijdens haar atletiekloopbaan twee keer wereldkampioene, zes keer Europees kampioene en vijftien keer Nederlands kampioene en is ambassadeur van Stichting Roparun.

Bouman GGZ
Bouman GGZ biedt geestelijke gezondheidszorg aan mensen die lijden aan verslavings- en psychiatrische ziekten in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid. Bouman GGZ viert in mei 2010 haar 100-jarig bestaan. Ook dan is er aandacht voor sport, onder andere door het organiseren van een dag vol sport en spel voor patiënten.

Plaats een reactie