Evenementen Top 100 Nederland

De Vierdaagse Nijmegen, Serious Request/Glazen Huis en het International Film Festival Rotterdam (IFFR) voeren de belangrijkste ranglijsten aan in de nieuwste editie van de Respons Evenementen TOP 100.

– Vierdaagse Nijmegen – de combinatie van de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen en de Vierdaagsefeesten – voert de ranglijst naar bezoekaantal aan en staat bovendien het hoogst genoteerd in de overall ranglijst.

– Serieus Request/Glazen Huis – dit jaar voor het eerst opgenomen in de TOP 100 – is met grote afstand de lijstaanvoerder naar media-aandacht. Ook is het goede doelen-evenement van 3FM het grootste evenement op sociale media in de TOP 100.

– Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is het grootste entreeheffende evenement op basis van bezoekaantal, media-aandacht en sociale media. In de overall ranglijst staat IFFR op de 10e plaats.

Het is dit jaar de laatste keer dat Respons een overall ranglijst samenstelt met gratis toegankelijke en entreeheffende door elkaar heen. De editie van 2013 zal uit twee aparte ranglijsten bestaan.

“Het idee van twee aparte ranglijsten speelt bij ons al langer. Ik had echter gehoopt dat de ontwikkelingen ten aanzien van bezoekerstellingen en auditing sneller zouden gaan en dat het splitsen van de ranglijsten niet nodig zou zijn. We moeten echter constateren dat het aantal (gratis) evenementen waar telonderzoek plaatsvindt nog steeds te klein is. Daarom gaan we vanaf volgend jaar twee ranglijsten opstellen”, aldus Lex Kruijver, directeur van Respons.

De winnaars van 2011
– Grootste evenement (totaal) – Vierdaagse Nijmegen
– Grootste evenement (media); Serious Request
– Grootste evenement (bezoeken); Vierdaagse Nijmegen
– Grootste evenement (social media); Serious Request
– Grootste entreeheffende evenement; International Film Festival Rotterdam (IFFR)
– Grootste eendaagse evenement; ABN AMRO Marathon Rotterdam
– Grootste festival – kunst & cultuur; Uitmarkt Amsterdam
– Grootste festival – overig; Vierdaagse Nijmegen
– Grootste publieksbeurs; AutoRAI
– Grootste Tentoonstelling; Picasso in Parijs
– Grootste landelijke evenement; Nationaal Museumweekend

Naast de 11 prachtige ranglijsten waarvan de winnaars in het bovenstaande schema staan, bevat de TOP 100 Evenementen Monitor een uitgebreide analyse waarin er onder andere gekeken wordt naar genres, belang, gemeenten en sponsoren.

Meer informatie: De volledige TOP 100 Ranglijst

Plaats een reactie