Eveline Bleiker ontvangt belangrijke prijs voor psychosociale oncologie

0
789

Op het congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie is de jaarlijkse NVPO Award uitgereikt. Winnares is Eveline Bleiker, onderzoeker van het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL).

Bijzonder verdienstelijk
De NVPO Award wordt jaarlijks toegekend aan diegene die zich in bijzondere mate verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland. In Nederland is dit een belangrijke prijs die binnen het vakgebied van de psychosociale oncologie wordt toegekend.

Eveline Bleiker, in het NKI-AVL werkzaam op de afdeling Psychosociaal Onderzoek en Epidemiologie (PSOE), en tevens verbonden aan de polikliniek familiaire tumoren, is dan ook zeer vereerd. “Ik wist hier helemaal niets van. Alleen al het feit dat er kennelijk collega’s zijn geweest die de moeite hebben genomen om mij voor te dragen, vind ik een hele eer. Dit is echt een blijk van waardering. Er zijn immers zoveel mensen die in dit vakgebied werken!”

Bevlogen persoonlijkheid
De jury is vol lof: “Wij zijn van mening dat Eveline Bleiker als onderzoeker, gezondheidszorgpsycholoog, begeleider van veel promovendi en studentonderzoekers, docent, bestuurder, en last, but not least, door haar bevlogen persoonlijkheid veel voor de ontwikkeling van de psychosociale oncologie en onze vakvereniging NVPO betekent en het vakgebied in de toekomst ook verder richting kan helpen geven.”

Tevens wordt haar grote inzet gewaardeerd voor de psychosociale oncologie in het algemeen en voor haar voortrekkersrol op het gebied van erfelijkheid en kanker in het bijzonder. De jury roemt haar professionaliteit, haar passie voor het vak en haar vermogen om bruggen te slaan tussen wetenschappelijk onderzoek en de klinische praktijk.

Vorig artikelVerspreiding resistente tbc alarmerend
Volgend artikelVogelgriep in Kelpen-Oler milde variant
Het NKI-AVL bestaat uit een centrum voor wetenschappelijk kankeronderzoek, het Nederlands Kanker Instituut (NKI), en een oncologisch ziekenhuis, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL). In het Nederlands Kanker Instituut wordt basaal wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van biochemie, moleculaire biologie, celbiologie en immunologie. De kliniek diagnosticeert en behandelt patiënten met kanker uit heel Nederland. De verleende zorg bestaat uit topklinische zorg (hoogcomplexe kankerbehandelingen), topreferente zorg (op doorverwijzing door specialisten elders in het land) en zorg ten behoeve van het Amsterdamse verzorgingsgebied.