Europese normen schoonheidssalons in ontwikkeling

Ierland heeft het initiatief genomen om te komen tot Europese normen op het gebied van de managementactiviteiten en kwaliteit van de service verleend in schoonheidssalons. Deze branche groeit sterk en heeft een grote economische impact.

Door normalisatie moet de klanttevredenheid en de veiligheid van de klant gewaarborgd worden. Daarnaast kunnen normen bijdragen aan een efficiëntere bedrijfsvoering. NEN onderzoekt of er in Nederland behoefte is aan normen op dit vlak.

De Europese normen moeten afspraken bevatten over onder andere:
– kwaliteitsbewaking;
– ethiek en professioneel handelen;
– klantvoorzieningen en informatie;
– onderhoud van apparatuur;
– hygiëne en sterilisatie;
– opslag van chemicaliën en gevaarlijk materiaal;
– verwijdering van verontreinigd afval.

Doelgroep
Het initiatief is interessant voor schoonheidssalons en voor alle partijen die relaties hebben met schoonheidssalons, zoals opleidingsinstituten, groothandelaren in cosmetica en aanverwante producten, wetgevende en controlerende instanties en consumentenorganisaties.

Uw mening telt
NEN moet vóór 15 maart 2011 de Nederlandse stem uitbrengen op het Ierse voorstel. Daarom zoekt NEN organisaties die hun mening willen geven over dit initiatief. Bij deze Europese stemronde kan Nederland het voorstel ondersteunen of tegen stemmen. Als de normontwikkeling doorgaat, kunnen marktpartijen de Nederlandse belangen uitdragen en beschermen en via NEN de inhoud van de
norm bijsturen.

Eerder is een soortgelijk voorstel ingediend door Ierland, dat ook bedoeld was voor de Spa en Wellness branche. Dit voorstel is toen afgewezen omdat er op internationaal (ISO) niveau over dit onderwerp al veel normen worden ontwikkeld. Dit nieuwe, Europese voorstel is enkel voor schoonheidssalons en niet bedoeld als basis voor certificatie.

Meer informatie, reacties en aanmelding
Voor meer informatie over dit project en/of om uw mening over dit onderwerp kenbaar te maken, kunt u contact opnemen met Sophie More, telefoon (015) 2 690 260 of per e-mail via businessdevelopment@nen.nl.

Voor deelname aan de informatiebijeenkomst, kunt u zich aanmelden via businessdevelopment@nen.nl.

Plaats een reactie