Europese “Nacht van de Onderzoeker” in Pathé

Onderzoek naar biologisch afbreekbare stents voor medische interventies in het hart, het laatste nieuws van CERN, de deeltjesversneller in Genève, kernfusie als mogelijke oplossing voor het energietekort, en sterren kijken met de grote radiotelescopen in de wereld.

Op vrijdag 24 september aanstaande presenteren het Erasmus MC en Brains@work de Europese Nacht van de Onderzoeker in Pathé Cinema Schouwburgplein in Rotterdam. Het publiek kan via live verbindingen kennismaken met wetenschappelijke ontwikkelingen en ontdekkingen in Europese top onderzoeksinstellingen. Nederlandse experts in de zaal geven toelichting.

Onder de titel BEST (Being a European Researcher Today) vertellen onderzoekers van het Erasmus MC, CERN (Genève), Frascati Scienza (Rome) en EDFA-JET (Oxford) via live verbindingen over hun werk in de wetenschap.

Het programma start om 16.45 uur met een introductie en een handshake met de internationale partners. Daarna schakelt Zaal 4 van Pathé over naar CERN voor een kijkje achter de schermen van de deeltjesversneller. Tussendoor serveert de Rotterdamse chèfkok Rob Baris hapjes uit het polymeal, dat door onderzoekers van het Erasmus MC is ontwikkeld als alternatief voor de polypil. Dan volgen verbindingen met Rome, waar het observatorium van Frascati contact legt met radiotelescopen in Tibet, Chili, Arizona en de Canarische eilanden, en met Oxford waar onderzoek plaatsvindt naar kernfusie.

De Europese Nacht van de Onderzoeker in Rotterdam eindigt om 00.00 uur op de Zuidpool, waar een observatorium neutrino’s meet die in de vorm van kosmische straling uit de ruimte op aarde vallen.

Wetenschappelijk onderzoek is een internationaal bedrijf. Het Erasmus MC, op het gebied van ziekte en gezondheid een internationaal erkend “Center of Excellence”, neemt daarin een toppositie in. Die positie is zowel gebaseerd op individuele prestaties als op samenwerking met vele hoog aangeschreven personen en organisaties. In het Erasmus MC zijn onderzoekers uit de hele wereld werkzaam en Nederlandse onderzoekers werken mee aan onderzoeken in vele landen. Dit betekent dat wetenschappelijk onderzoek prachtige kansen biedt voor een internationale carrière.

Ga voor het programma en inschrijven naar: www.nachtvandeonderzoeker.eu

Plaats een reactie