Europese Mobiliteitsweek 2010 trapt af met lancering fiets-toss

De Europese Mobiliteitsweek, dé week over duurzame mobiliteit, trapte tijdens de Utrechtse autovrije zondag op 12 september jl. af met de lancering van de fiets-toss! De fiets-toss is een muntje van de campagne Heel Nederland Fietst dat je bewust maakt van de keuze die je elke keer hebt: welk (on)duurzaam vervoersmiddel kies ik? De auto of de fiets.

Naast de presentatie van de fietstoss wordt de fietstoss Twittertour gestart door Arjan El Fassed (@arjanelfassed), de meestgevolgde twitteraar van Nederland. Ook wethouder Lintmeijer (@fritslintmeijer) van Utrecht en wethouders van onder andere Zaanstad en Nijmegen zullen meedoen aan de Fietstoss Twittertour. Zij zullen een week lang twitteren over de mobiliteitskeuzes die ze maken. Voor de lancering zullen publiek en een ‘prominenten’-panel meedoen aan een interactieve quiz over mobiliteit.

Van het muntje is ook een digitale versie beschikbaar via www.heelnederlandfietst.nl. De digitale versie geeft aan hoeveel CO2 en calorieën je bespaart door op de fiets te stappen. Als winkelwagenmuntje voor aan je sleutelbos, online én voor mobiel.

Programma Europese Mobiliteitsweek
De Europese Mobiliteitsweek (12-22 september) is de grootste publiekscampagne op het gebied van duurzame mobiliteit in Nederland. Talloze overheden, organisaties, bedrijven en bewoners organiseren in de Europese Mobiliteitsweek activiteiten om wandelen, fietsen, openbaar vervoer, alternatieve brandstoffen, slim reizen en anders omgaan met mobiliteit te promoten en te bevorderen. Tijdens de Europese Mobiliteitsweek vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder de Autovrije Dag, de Mr. & Mrs. Busverkiezing, Groene Voetstappen, Fiets naar je Werk, Slim Werken Slim Reizen Experience en de EcoMobiel beurs.

Plaats een reactie