Etten-Leur Beste Markt van Nederland 2011

De woensdagmarkt van Etten-Leur is gekozen tot ‘Beste Markt van Nederland 2011’. Dat maakte Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en juryvoorzitter, maandag 17 oktober 2011 bekend in een videoboodschap.

De Noord-Brabantse gemeente won van de twee andere finalisten, de vrijdagmarkt van Maastricht en de vrijdagmarkt van Bilthoven. De officiële prijsuitreiking vindt plaats op de winnende markt op woensdag 19 oktober om 11.00 uur. Behalve de titel wint de markt in Etten-Leur ook nog een promotiebudget ter waarde van euro 5000,- en een eigen tv-commercial op SBS6. Het HBD organiseert de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland’ met als doel de warenmarkt verder te professionaliseren.

Markt Etten-Leur veelzijdig en verrassend
‘De woensdagmarkt in Etten-Leur is goed opgesteld en heeft trekkers op strategische punten. De opstelling is zo dat de loop er in blijft zitten. De marktmeester speelt hier een belangrijke rol in. De drukbezochte markt ligt centraal in het winkelgebied en is goed bereikbaar. Vanuit de parkeergarage loop je zo de markt op. Het aanbod is verrassend en veelzijdig. Bijzonder aan deze markt is dat consumenten hier branches vinden die van veel andere markten zijn verdwenen. Een goede slager en een kraam met fietsonderdelen bijvoorbeeld. Dat maakt de markt in Etten-Leur tot een absolute topmarkt’, aldus de jury.

Finalisten van niveau
Etten-Leur heeft de strijd gewonnen van de vrijdagmarkt in Bilthoven en de vrijdagmarkt van Maastricht. ‘Alle drie de finalisten zijn druk bezochte markten, levendig en van belang voor de gemeenten waarin ze worden gehouden. Ze zijn een inspiratiebron voor de toekomst van de Nederlandse warenmarkt’, zo oordeelt de jury. In de laatste selectieronde heeft de jury hulp gehad van kooplieden en consumenten. Hen is gevraagd een enqu(ee)te in te vullen. Hier is uitgekomen dat consumenten de markten goed bereikbaar vinden en dat het aanbod veelzijdig is. De sfeer op de markt speelt voor consumenten ook een rol bij de beoordeling. De kooplieden vinden goede samenwerking tussen gemeente en de markt belangrijk. Bezoekers en kooplieden zijn tevreden over de markt.

Jury
De jury van de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland 2011’uit Elrie Bakker (voorzitter HBD en juryvoorzitter), Henk Achterhuis (voorzitter CVAH) en Bert Ubels (voorzitter NVgM). De jury wordt ondersteund door een ‘Raad van Advies’, die wordt gevormd door Rein Borgers, Kas Post, Martie Bleeker en Wim Wiefkers namens de CVAH, Roland Klaverstijn van vakblad MarktVisie, Manus Slikkerveer namens de NVgM, Piet Smits en Mike Snijder namens de afdeling Ruimtelijk Economisch Advies van het HBD.

Plaats een reactie