Ethiek moeilijk bespreekbaar voor werknemers Kinderopvang

Vermoeden van misbruik, slecht functionerende collega’s of minder kwaliteit door marktwerking. Deze dilemma’s komen aan de orde in het door vakbond CNV Publieke Zaak uitgegeven boek ‘Ethische dilemma’s in de kinderopvang‘. In het door Gert-Jan Jansen geschreven boek staan interviews met medewerkers en beleidsbepalers uit de kinderopvang. Openlijk praten over ethische dilemma’s in de kinderopvang is nog steeds niet vanzelfsprekend.

CNV Publieke Zaak merkte bij het maken van de publicatie onder medewerkers veel terughoudendheid om openlijk over ethische dilemma’s te praten. De zedenaffaire in ’t Hofnarretje in Amsterdam heeft dit nog eens versterkt. “Alles wat met het onderwerp ‘kinderopvang’ te maken had, kreeg een emotionele lading”, aldus bestuurder Lizelotte Smits van CNV Publieke Zaak. “Met onze uitgave willen wij bijdragen aan de maatschappelijke discussie over de waarde van kinderopvang.”

Presentatie tijdens symposium
Het boek wordt gepresenteerd tijdens een symposium ‘Ethische puzzels in de Kinderopvang’ op woensdag 15 juni 2011 in Utrecht. Tijdens dit symposium staan de ontwikkelingen binnen de kinderopvang en de dilemma’s die dat voor werknemers in het dagelijkse werk opleveren centraal.

Het eerste exemplaar van het boek wordt door voorzitter Eric de Macker van CNV Publieke Zaak overhandigd aan Louis Tavecchio, voormalig hoogleraar kinderopvang aan de Universiteit van Amsterdam.

Wanneer: Woensdag 15 juni 2011
Locatie: In de Driehoek, Willemsplantsoen, vlakbij CS Utrecht
Tijd: Van 13.30-17.00 uur.

Plaats een reactie