Sexy eten in Ibiza stijl aan strand van Cadzand, gesigneerd Sergio Herman

Driesterrenchefs die een nieuwe zaak openen, zorgen voor opwinding. Met Sergio Herman en zijn Pure C resto-bar in Cadzand hangt er bovendien hoogspanning en adrenaline in de lucht. Als energieke perfectionist, conceptuele smaakvernieuwer en gestileerde denker die graag de grenzen verlegt, staat Sergio Herman reeds jaren aan de top. Als charismatische en inspirerende teamplayer bundelde hij drive en krachten van zijn beste mensen om een nieuw food concept vorm, inhoud én uitstraling te geven. Pure C, gelegen in het Strandhotel, kondigt ook de renovatie van datzelfde hotel aan en zal Cadzand culinair dichter bij Knokke brengen.

Pure C resto-bar staat niet alleen synoniem voor ultiem lekkere hapjes en zinderende cocktails. Hip interieur en unieke locatie zorgen ook voor een intens kader waar mensen al delend en met flair ontspannend van het leven genieten. Pure C is puur Sergio. De topchef legt immers zijn Zeeuwse ziel bloot in het nieuwe concept. De driesterrenchef van Oud Sluis zocht en vond met Pure C een kader waarin hij zijn way of life een passend podium kan geven. “Ik geniet van het leven in Zeeland, van de natuur en zijn lekkere producten maar ik hou ook van het leven op Ibiza en de mediterrane en oosterse keukens. Al die ingrediënten wou ik in een unieke cocktail mengen waarvan de mensen kunnen meegenieten,” vat Sergio Herman krachtig samen.

Meegenieten staat dan ook centraal in het concept van Pure C. Veel bereidingen zijn opgevat om met zijn tweeën of meer te delen. Zowel de hapjes in tapas stijl als de gerechten waarvoor Sergio Herman inspiratie vindt in mediterrane en oosterse keukens zijn daarvoor uitermate geschikt. “Sexy cocktails en lekkere gerechtjes zijn voor mij naast een touchy interieur, leuke muziek en toffe, informele bediening de motor van ontspannend en intens genieten. Drankjes en hapjes met elkaar delen brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt voor puur en opwindend plezier. Dat is de uitdaging van Pure C”, aldus Sergio Herman.

Om dat mission statement waar te maken, rekent Sergio Herman op een paar van zijn beste krachten uit Oud Sluis. “Ik blijf als kapitein aan het fornuis in Oud Sluis staan,” benadrukt de topchef. “Ik vind het heerlijk dat ik voor Pure C op een paar van mijn beste medewerkers kan rekenen die ook al hun energie, expertise en passie in dit concept hebben gestoken. Ik zal langs de lijn staan om Jacco La Gasse, Syrco Bakker en Maurice De Jaegher al coachend aan te moedigen. Na intense jaren van samenwerking in Oud Sluis ademen we dezelfde spirit uit. Met die aparte geest waarmee Pure C een eigen vorm heeft gekregen, zullen we Pure C ook een unieke soul geven.

Laat me duidelijk zijn dat Pure C ondertussen ook hun baby is geworden,” aldus een scherp ogende chef. “Tja, iets nieuws creëren vraagt sloten energie,” geeft hij als verklaring. “We willen gewoon dat het goed is,dat onze gasten ervaren wat Pure C voor ons betekent. Wekunnen, mogen en zullen onze gasten niet ontgoochelen.”

Pure C serveert een wekelijks wisselend drie gangen menu voor € 35. Daarnaast kan men kiezen voor de Beleef Pure C Menu voor € 48 waarbij men met zicht op zee al delend, genieten en proevend ervaart wat Pure C echt betekent. Na drie frisse starters volgt vis en vlees met de beste seizoensgroenten – zoveel mogelijk organic – verrijkt met wereldse smaken en daarna dessert of kaas. A la carte gerechten zijn meestal voor twee personen. Bijvoorbeeld een flinke zeebaars in zoutkorst gegaard met gekonfijte aardappelen, aubergine kaviaar, geroosterde paprika en anchoïade.

Signatuurgerecht bij uitstek is de Plateau Sergio, een caleidoscoop van rijk en zuiver smakende mediterrane en oosterse tapas stijl hapjes met bijvoorbeeld knapperige crostini met tomaten, gefrituurde shoft shell crabs met noedels en sambal, gelakt buikspek, oesters Sergio’s way, taartje gerookte paling, escabèche van Zeeuwse schelpdieren,….(€ 48 voor 2 personen).

www.pure-c.nl

Resto-Bar Pure C – Strandhotel Cadzand
Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand-Bad
tel.: + 31 0117 396036
Open van woensdag tot en met zondag (voor wie niet in Pure C overnacht).

4 gedachten over “Sexy eten in Ibiza stijl aan strand van Cadzand, gesigneerd Sergio Herman”

 1. Graag zouden we reserveren voor een etentje op zondagmiddag 1 augustus voor 7 personen en 2 kleine kindjes ( 1 jaar en 2 jaar)- maw een tafel voor 9 graag.
  Met dank
  Lea.

  Beantwoorden
 2. Graag een reservering voor 2 personen voor donderdag 23 of vrijdag 24 september om 19.00 uur.Met vriendelijke groeten. L.Vreeken.

  Beantwoorden
 3. Geachte

  graag een reservering voor 4 personen
  voor zaterdag 5 februari 2011 om 20u
  dank bij voorbaat
  Met vriendelijke groeten
  laeremans carina

  Beantwoorden

Plaats een reactie