Essent legt bouw deels stil na actie Greenpeace

De blokkade van het bouwterrein van de Essent-kolencentrale door Greenpeace heeft vandaag direct resultaat opgeleverd. RWE/Essent heeft toegezegd alle heiwerkzaamheden met onmiddellijke ingang stil te leggen. Greenpeace is blij met deze toezegging en rekent erop dat de rest van de bouwwerkzaamheden binnenkort ook worden stopgezet.

Om 9 uur vanochtend sloten actievoerders de poorten van het bouwterrein af. De bouw heeft de hele dag vrijwel stilgelegen. Om half vier zijn de actievoerders door een speciale eenheid van de politie uit de container gehaald, waarmee de toegangspoort van Essent geblokkeerd werd. De actievoerders zijn niet gearresteerd.

Ondanks de toezegging van Essent een deel van de bouw stil te leggen, gaan Greenpeace en Natuur & Milieu naar de rechter om een volledige bouwstop af te dwingen. Rolf Schipper van Greenpeace: “De bouw van deze centrale is nog altijd illegaal. Bovendien zit niemand op deze centrale te wachten. Het vernietigen van de vergunning zou voor Essent dé aanleiding moeten zijn om tot inkeer te komen en geen verdere financiële risico’s te nemen met deze megakolencentrale. Het bedrijf kan zijn geld beter investeren in de schone energievoorziening van de toekomst.”

Plaats een reactie