Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken fuseren tot tweede apotheekketen in Nederland

Escura Apotheek en LLOYDS Apotheken zijn voornemens hun krachten te bundelen. Hiermee ontstaat de in omvang tweede apotheekketen in Nederland met 160 aangesloten apotheken. De nieuwe landelijke keten heeft een goede spreiding over alle regio’s en biedt een zeer compleet scala aan producten en diensten.

De schaalgrootte van de keten stelt de aangesloten apotheken in staat hun sleutelrol binnen de Nederlandse gezondheidszorg te versterken. Permanente verbetering van de zorg en services aan patiënten, zorgverleners, zorginstellingen en huisartsen is het belangrijkste streven van de nieuwe keten. Escura Apotheek is eigendom van Brocacef Holding NV, dat onderdeel is van PHOENIX Pharmahandel GmbH & Co KG. LLOYDS Apotheken is eigendom van Celesio AG.

De fusie is een logisch antwoord op de ontwikkelingen in de zorgsector, waar schaalgrootte een vereiste is geworden voor apotheekketens om succesvol te zijn en een steeds completer zorgaanbod te kunnen bieden. De nieuwe combinatie heeft een omzet van ruim €1 miljard, circa 2.300 medewerkers en wordt een van de leidende partijen op de Nederlandse markt.

Plaats een reactie