Erotische e-Books zijn hot bij bibliotheken

De populairste e-Books uit de e-Portal, hét uitleenkanaal voor e-Books en e-Audiobooks van de Openbare Bibliotheken in Nederland, zijn voornamelijk romans en erotische e-Books. Drift van Marion Pauw staat op nummer 1 met 294 downloads.

Deze gegevens komen uit het download-overzicht van de e-Portal en gaan over de eerste helft van 2012. Vooral in juni zijn er meer downloads geweest, waaronder de erotisch getinte e-Books. Recent hebben Uitgeverij Cupido en Harlequin hun e-Books aan de e-Portal toegevoegd. Dit tot groot genoegen van de gebruikers.

Meest populaire downloads e-Portal
1. Drift Anthos
2. Halsoverkop: roman LaVita Publishing
3. Louter lust: erotische verhalen voor vrouwen PixelPerfect Publications
4. Gedeelde genoegens: een erotische roman PixelPerfect Publications
5. Mevrouw was stil vandaag PixelPerfect Publications
6. Huisman: roman Rode Kamer
7. Dochters van de verlossing PixelPerfect Publications
8. Baantjer alias De Cock De Fontein
9. Jacoba, dochter van Holland Anthos
10. Zo veel zinnen PixelPerfect Publications

NBD Biblion, de dienstverlenende organisatie voor bibliotheken, ontwikkelde de e-Portal al in 2008. Inmiddels sluiten steeds meer uitgevers zich aan. De e-Portal maakt het mogelijk dat alle bibliotheken online e-Content kunnen aanschaffen én uitlenen. Klanten kunnen e-Books of e-Audiobooks (luisterboeken, hoorcolleges, hoorspelen) downloaden en gedurende enkele weken op een computer, tablet, e-Reader, smartphone of MP3-speler bekijken of beluisteren. Daarna is de uitleentermijn verstreken, en het bestand niet meer bruikbaar.

De e-Portal heeft momenteel een collectie van 898 e-Books en zo’n 492 e-Audiobooks. NBD Biblion blijft constant op zoek naar uitgevers die hun titels willen laten opnemen in de e-Portal. Uitgevers kunnen ook zelf contact opnemen voor meer informatie.

Plaats een reactie