Ernstige complicatie van buikspoeling vergt jaarlijkse functietesten

  0
  907

  Enkapsulerende peritoneale sclerose (EPS) is een ernstige complicatie van langdurige buikspoeling of peritoneale dialyse (PD). Denise Sampimon onderzocht de vroege stadia van deze complicatie.

  Zij keek naar peritoneale functietesten, effluent markers en zette een multicenterstudie op om risicofactoren te onderzoeken. Op basis daarvan concludeert ze dat jaarlijks peritoneale functietesten zouden moeten worden uitgevoerd. Zodra een patiënt na meer dan twee jaar PD-ultrafiltratiefalen ontwikkelt, dient men PD binnen twee jaar te staken.

  Promotiegegevens
  – Promovendus: Mw. D.E. Sampimon/ Geneeskunde
  – Proefschrift: Encapsulating peritoneal sclerosis: early diagnosis and risk factors
  – Promotor: dhr. prof. dr. R.T. Krediet
  – Locatie: Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, 1012 EZ, Amsterdam
  – Datum: Dinsdag 19 oktober 2010, 10:00 uur

  Vorig artikelGesjoemel met goudpercentage Chinese import-kronen
  Volgend artikel
  Avatar
  De Universiteit van Amsterdam heeft een lange geschiedenis. Voortgekomen uit het Athenaeum Illustre (1632) behoort de UvA met ruim 30.000 studenten, 5.000 medewerkers en een budget van bijna 500 miljoen euro tot de grote algemene universiteiten in Europa. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvindt op het gebied van de geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. De UvA wil een inspirerende, breed georiënteerde, internationale academische omgeving bieden, waarin de talenten van staf en studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen.