Erica Terpstra opent interactief SportPlaza bij kinderopvang HappyKids

Na 2 jaar voorbereiding is de bouw van de unieke buitenspeelplaats op vestiging ’t Kasteeltje van HappyKids Kinderopvang in Hoofddorp een feit. De buitenspeelplaats is volledig ingericht met de modernste snufjes op het gebied van interactief spelen. Sport gecombineerd met hun eigen belevingswereld, namelijk GAMING, maar dan actief. HappyKids wil met dit initiatief een brug slaan tussen educatie, sport en entertainment.

Erica Terpstra opent interactief SportPlaza bij kinderopvang HappyKids

HappyKids SportPlaza
Ruim 4000m2 actief en interactief speelplezier. Speeltoestellen, zoals de Yalp Sona en de SmartUs, staan garant voor urenlang speelplezier gericht op beweging, samenspel en competitie. Zo is het mogelijk om in de huidige huiswerkruimte zelf een spel te ontwikkelen en deze vervolgens buiten samen te spelen. De interactieve voetbalmuur SUTU sluit aan op de belevingswereld van de jeugd en combineert de positieve punten van ‘gamen’ (spanning, levels halen, competitie) met al het goede van buiten spelen. Het Panna Knock Out Court, waarbij diverse technische vaardigheden kunnen worden geoefend, en een multifunctioneel sportveld maken de buitenspeelplaats tot een echt SportPlaza.

Daarnaast beschikt HappyKids als eerste kinderopvang in Nederland over het officiële Marc Lammers Plaza, waarop kinderen positief worden gestimuleerd door een breed scala aan interactieve sport- en spelvormen. De Yalp Sona is een interactief geluidsspeeltoestel van de nieuwe generatie. De interactieve technologie maakt gebruik van een bewegingsdetectiecamera en maakt zo uiteenlopende spellen mogelijk.

HappyKids heeft een duidelijk visie ten aanzien van educatie, sport en spel tijdens de Buitenschoolse Opvang, waarin kinderen meer moeten worden uitgedaagd vanuit de huidige beleving, en zag direct aanleiding om als eerste kinderopvang het initiatief van Marc Lammers als basis te nemen voor het Sportplaza. “Het is een aanzet tot het in beweging brengen van kinderen op een leuke, educatieve en speelse manier”, vertelt Arco Koot, directeur van HappyKids Kinderopvang (www.happykids.nl).

HappyKids SportPlaza is gelegen op het terrein achter het reeds bestaande HappyKids indoor speelparadijs het Speelkasteel in Hoofddorp. Op 3 september 2010 wordt het SportPlaza officieel geopend door Nederlands grootste sportfanaat en oud voorzitter van het NOC NSF, Erica Terpstra.

Plaats een reactie