Erica Terpstra en Michael Boogerd trappen voor ‘Fietsen voor diabetes’

Wielrenner Michael Boogerd, NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra en Maarten Ploeg van Diabetesvereniging Nederland fietsten vandaag de eerste kilometer bij elkaar voor de landelijke actie ‘Fietsen voor diabetes’. Dit gebeurde tijdens de Nationale Diabetesdag in de het Beatrixtheater in Utrecht. Erica Terpstra noteerde als eerste de gereden kilometers op www.fietsenvoordiabetes.nl,waarmee de actie officieel van start ging. Doel is om iedereen met ?n zonder diabetes tot beweging aan te zetten en zo met ons allen tien rondjes om de wereld te fietsen. Dat is 400.000 kilometer!

Erica Terpstra: “Wij willen iedereen aanmoedigen om meer te bewegen en fietsen is daarvoor een uitstekende en plezierige manier. Het houdt je fit en gezond en bovendien is Nederland een fantastisch fietsland.” Ook wielrenner Michael Boogerd daagde iedereen uit mee te doen en vertelde dat hij zelf al zo’n 25 keer de wereld is rondgefietst. Maarten Ploeg van DVN: ‘Diabetes is topsport. Door te bewegen, verklein je het risico op de aandoening, of als je deze hebt, op complicaties. Wij zien fietsen als een makkelijke manier om in beweging te komen en het is eenvoudig in te passen in je dagelijks ritme. Zo verzamel je ongemerkt flink wat kilometers bij elkaar. Daarom denken wij, dat we met elkaar die 400.000 kilometer wel gaan halen dit jaar. Tot ziens op de fiets!’.

Gezonde uitdaging voor iedereen
Regelmatig bewegen, zoals fietsen, is gezond. Dat geldt ook voor mensen met diabetes. Het verbetert niet alleen de bloedglucosewaarden, maar vermindert ook het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. En, wie veel beweegt – zeker in de buitenlucht – voelt zich ook beter.

Wie meedoet aan de actie kan de gefietste kilometers invullen op de website fietsenvoordiabetes.nl en zo kans maken op sportieve prijzen. Deze actiewebsite biedt nog veel meer om deelname aan de actie nog leuker ?n makkelijker maken: fietsroutes van de ANWB, een speciale bikepointer aanbieding met fietsgids, een kilometerregistratiesysteem en een agenda met fietsactiviteiten en proefritten op een elektrische ION fiets door heel Nederland. Ook kunnen er fietsfoto’s of -films worden geplaatst van bijzondere routes of gewoon, van een leuk moment op de fiets.

Fietsen voor diabetes is een actie van Diabetesvereniging Nederland (DVN) en Novartis Pharma in samenwerking met Sparta en de ANWB voor de 65ste verjaardag van DVN. In heel Nederland zullen fietsactiviteiten worden georganiseerd in het kader van deze actie, die loopt tot 31 oktober.

Op de foto van links (de Paashaas!) naar rechts: Maarten Ploeg, Erica Terpstra en Michael Boogert. (Foto Kastermans).

Plaats een reactie