Erasmus MC krijgt Rotterdam Promotie Prijs

“Het Erasmus MC is als kennis- en zorgcentrum diep geworteld in de Rotterdamse stad en haven en bepaalt de identiteit daarvan sterk”, aldus burgemeester Ahmed Aboutaleb. Mede daarom ontving het Erasmus MC op vrijdag 12 februari de Rotterdam Promotie Prijs.

De onderscheiding gaat elk jaar naar een persoon of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stad Rotterdam.

Bijeenkomst
De prijs bestaat uit een kunstwerk van beeldhouwer George Belzer en een ingelijst juryrapport. In een volle Burgerzaal van het stadhuis overhandigde burgemeester Ahmed Aboutaleb de prijs aan Hans Büller, voorzitter Raad van Bestuur.
In zijn dankwoord prees Büller de ‘academische coalitie’, oftewel de samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en het Erasmus MC om de gezondheid van de Rotterdamse bevolking te verbeteren. Dankzij Generation R en ERGO, internationaal ook bekend als ’the Rotterdam study’, wordt aan deze doelstelling gewerkt.

Hoogstand
De burgemeester noemde het Erasmus MC ‘Het decor van medisch-wetenschappelijke hoogstand’. Ook de campagne Patiënt Prominent kwam voor in zijn toespraak: “Medewerkers van het Erasmus MC ontwikkelen hoogwaardige kennis, dragen die over en passen die toe met als missie ‘de Patiënt Prominent’.”

Unaniem
De speciale jury heeft unaniem besloten de Rotterdam Promotie Prijs aan het Erasmus MC toe te kennen. ‘De internationaal aansprekende en hoogst innovatieve activiteiten hebben de goede naam van Rotterdam in de hele wereld sterk bevorderd’, aldus de jury.

Bekijk hier het filmpje over het Erasmus MC dat tijdens de bijeenkomst is getoond.

Plaats een reactie