Erasmus Sport in Rotterdam

Wie als student wil sporten, gaat voortaan naar Erasmus Sport. Dat is de nieuwe naam van de Stichting Studentenvoorzieningen Rotterdam (SSVR), die donderdag 30 juni 2011, met logo, officieel wordt onthuld door de bekende Rotterdamse NBA-basketballer Francisco Elson en voormalig Major-League honkballer en bondscoach Robert Eenhoorn. Erasmus Sport wil de groei en bloei van de studentensport verder stimuleren door veel aandacht te gaan geven aan prestatiesport.

Basketballer Elson en honkballer Eenhoorn geven visie op (studenten)sport

Erasmus Sport wil als één merk voor trotse sportende studenten zorgen. De nieuwe naam, logo en huisstijl moeten de zichtbaarheid bij studenten vergroten. Wie wil sporten kan dat aan de Erasmus Universiteit al jaren doen op alle niveaus, van recreatie tot topsport.

Erasmus Sport wil meer gaan doen met de prestatiesport. Met een knipoog naar sport op de Amerikaanse universiteiten wordt prestatiesport tot speerpunt van de organisatie. Er wordt gefocust op vier tot acht sporten. In de huidige situatie zijn Roeien, Basketbal, Voetbal, Rugby en Zaalvoetbal het traject ingegaan. Extra ondersteuning door meer trainingsuren, begeleiding en materialen gaat er voor zorgen dat deze sporters stappen naar een hoger niveau maken.

Voor topsporters is er Erasmus Topsport, gericht op het ondersteunen van topsportende studenten op studiefacilitair en op financieel gebied. Hiervan maakten o.a. Fatima Moreira de Melo (Olympisch goud Hockey) en Elizabeth Willeboodse (Olympisch brons Judo) gebruik.

Plaats een reactie