Erasmus MC ontvangt Teddyberen

Deze week is het Erasmus MC het decor van het Teddybear Hospital Rotterdam. Zo’n 650 kleuters van lokale basisscholen komen 28, 29 en 30 september met hun teddybeer naar het berenziekenhuis. Angst verminderen
In dit berenziekenhuis staan ruim honderd geneeskundestudenten van het Erasmus MC klaar om als dokter de beren te onderzoeken en beter te maken. Dit jaar krijgen zij versterking van hbo-v-studenten van Hogeschool Rotterdam.
Het project heeft twee doelen. Ten eerste is het de bedoeling om kinderen een betere indruk te geven van wat er allemaal gebeurt in ziekenhuis. De studenten hopen op deze manier de angst die kinderen soms hebben voor het ziekenhuis te verminderen. Het tweede doel is dat de studenten getraind worden in de omgang met kinderen.

Gegipst pootje
De kleuters komen met hun eigen teddybeer naar het Berenziekenhuis in het Gk-gebouw. De knuffels worden onderzocht, er worden röntgenfoto’s gemaakt en sommige beren verlaten zelfs met een gegipst pootje het ziekenhuis.
Voordat de kleuters weer met hun knuffels naar school kunnen, staat er buiten nog een verrassing op hen te wachten, namelijk een echte Meditaxi. De medewerkers van de Meditaxi demonstreren, met behulp van twee levensgrote beren, hun uitrusting uitgebreid aan de kleuters.

Kennismaken
Het Teddybear Hospital is een van de projecten van de Rotterdamse afdeling van IFMSA-NL, een wereldwijde organisatie van geneeskundestudenten. “Voor de kinderen ziet het er allemaal best echt uit”, zegt één van de organisatoren Anne Marijn Kool. “Toch vinden ze het niet eng, maar reageren ze enthousiast. Grappig was dat op de eerste ochtend een kleuter kwam met zijn zieke teddybeer die wel anderhalf keer groter was dan het kind.”

Plaats een reactie