Epke Zonderland lanceert Gezonde School vignet

Op woensdagmiddag 19 september 2012 vindt de landelijke lancering van het vignet Gezonde School plaats. Minister Schippers van VWS lanceert het vignet op de Anne Frankschool in Den Haag. Epke Zonderland is ook aanwezig en sport mee!

Tijdens deze feestelijke middag spelen kinderen de hoofdrol. Lokale en landelijke partners organiseren op het schoolplein sport- en spelactiviteiten zoals valtraining, mega memory, Hou je mond gezond! en sportclinics. Ook gaan kinderen gezonde traktaties maken in de FitFoodFun-Factor bus. Deze activiteiten zijn gekoppeld aan de thema’s van het vignet Gezonde School.

De Anne Frankschool is een van de acht scholen die woensdag het vignet zullen ontvangen in de Haagse wijk Bouwlust/Vrederust. GGD Den Haag is nauw betrokken bij het project Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG), de Haagse versie van het landelijke JOGG.

Over het vignet
Sport en bewegen, gezond eten, voldoende (water) drinken, frisse klas en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van kinderen zijn belangrijke ingrediënten voor een Gezonde School. Het vignet Gezonde School is een waardering voor scholen die structureel bezig zijn met gezondheid. Gezonde kinderen voelen zich prettiger en presteren beter.

Partners van het vignet
Het vignet Gezonde School is een gezamenlijk initiatief van de volgende partijen: STIVORO, Voedingscentrum, NISB, VeiligheidNL, Trimbos-instituut, Rutgers WPF, Pharos, Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, KVLO, NOC*NSF, Ivoren Kruis, Nationale Hoorstichting, Astma Fonds, RIVM CGL, regionale GGD’en en GGD Nederland.

Scholen die werken aan gezondheid kunnen een vignet Gezonde School aanvragen.

Meer informatie
www.vignetgezondeschool.nl

Plaats een reactie