Enschede ontsteekt vuur Nationale Sport Week 2012

Terwijl een breed en gevarieerd sport- en beweeg aanbod in Enschede al volop aan de gang waren, werd zaterdagmiddag 21 april 2012 op de Oude Markt het officiële startsein van de negende editie van de Nationale Sport Week gegeven.

Met een Fakkelloop ontstak ambassadeur Marco Borsato samen met Kirsten van der Kolk van Topsportteam 2028 het Olympische Vuur, Andre Bolhuis, voorzitter NOC*NSF en wethouder sport Ed Wallinga. Deze vlam van passie en hartstocht voor de sport symboliseerde op Olympische wijze de start van een week lang sporten en bewegen in heel Nederland.

Enschede was zaterdag het episch centrum van de Nationale Sport Week. Op de Oude Markt bood een groot podium een afwisselend en spectaculair podiumprogramma met optredens van de coverband The Tour en Ralf Mackenbach (tevens ambassadeur). De ‘Verse Bazen Blockparty’ zorgde voor afwisselende en spectaculaire freestyle acts onder begeleiding van ambassadeur en rapper Brainpower. Rondom het podium en op het Stationsplein, Kruispunt de Graaff, Het Ei van Ko, de Zuidmolen, het Van Loenshof en de Langestraat bruiste het van de sportactiviteiten.

Het ambassadeursteam ging sportief aan de slag. Zo ging Hella van der Wijst samen met tientallen Enschedeërs de Cultuurmijl lopen, dwars door het museum de TwentseWelle heen, terwijl ambassadeur Joris Putman een Rondje Enschede op de fiets reed. Innocent Anyanwu verzorgde een boksclinic en Peggy Vrijens gaf een Zumba demonstratie op het podium. Oscar Zeegers coachte de klimmers op de klimwand en deed fanatiek mee aan Bossaball. Ellen Hoog ging sportief los tijdens een rollerderby terwijl Monique Kalkman tijdens rolstoeltafeltennis en –hockey liet zien hoeveel plezier dit oplevert. Jochem van Gelder verzorgde de presentatie van het gevarieerde podiumprogramma.

Wethouder Ed Wallinga van Enschede is trots dat Enschede host city voor de opening van de Nationale Sport Week mocht zijn: “Wat een geweldig evenement! We hebben als Enschede laten zien dat we een echte sportstad zijn. Een groot compliment voor de professionele organisatie en alle vrijwilligers van de sportaanbieders die dit tot een succes hebben gemaakt.” Duizenden sportliefhebbers bezochten vandaag de feestelijke openingsdag van de Nationale Sport Week. Enschede mocht zich vandaag met recht het kloppend sporthart van Nederland noemen.

Meer informatie
http://www.nationalesportweek.nl

Plaats een reactie