Emma at Work zoekt gemotiveerde jongeren met een chronische ziekte

Emma at Work, het uitzendbureau voor jongeren met een lichamelijke, chronische ziekte, zoekt deze zomer 100 gemotiveerde jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, om aan de slag te gaan tijdens de vakantieperiode. Het uitzendbureau, gevestigd in het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam, bemiddelt jongeren naar een passende baan en heeft deze zomer in heel Nederland vacatures beschikbaar.

Lonneke Jansen, consultant bij Emma at Work: ‘Jongeren met een chronische ziekte kunnen veel meer dan alleen maar ziek zijn. Het enige verschil met hun gezonde leeftijdgenoten is dat ze wat extra hulp nodig hebben om een passende baan te vinden. Door hun ziekte hebben ze leren knokken en doorbijten en juist daardoor zijn deze jongeren extra gemotiveerd om aan het werk te gaan’.

Emma at Work hoopt 100 jongeren aan een baan te kunnen helpen.  Het uitzendbureau heeft ervaring met het plaatsen van jongeren met een chronische ziekte op de arbeidsmarkt en begeleidt iedere jongere daarin persoonlijk.

In Nederland groeien 500.000 jongeren op met een chronische ziekte. Veel van hen willen, net als gezonde leeftijdsgenoten, graag wat extra geld verdienen maar voelen zich door hun ziekte belemmerd om de eerste stap te zetten.

Emma at Work bemiddelt sinds 2006 jongeren met een chronische ziekte naar een passende tijdelijke of vaste betrekking of een vakantiebaan. Uit TNO-onderzoek blijkt dat de inzet van chronisch zieke jongeren op de arbeidsmarkt, een duidelijke meerwaarde heeft voor de maatschappij en dat deelname aan de arbeidsmarkt het gevoel van eigenwaarde van deze jongeren vergroot.

Emma at Work is een non profit uitzendbureau en is een initiatief van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Ben jij geïnteresseerd om via Emma at Work aan de slag te gaan? Neem dan contact op met Marja Witteman, Lonneke Jansen of Jeroen van de Werken bij Emma at Work via info@emma-at-work.nl of 020 5664773. Kijk voor meer informatie op www.emma-at-work.nl

Wilt u als werkgever komende zomer jongeren met een chronische ziekte aan het werk helpen door een passende werkplek te realiseren? Kijkt u voor meer informatie op www.emma-at-work.nl

Plaats een reactie