Elke Maandag Lekker Vleesvrij

Elke Maandag Lekker Vleesvrij is een nieuw kookboek van Andy McDonald. De enthousiaste chefkok van het TV-kookprogramma McDonalds Kitchen schreef het kookboek in opdracht van Alpro® soya. Het boek haakt in op de trend om steeds vaker een vleesvervanger op het menu te zetten.

Deze trend wordt bevestigd door recent onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI). Hieruit blijkt een grote bereidheid onder de bevolking om minder vlees te eten. Een groot aantal Nederlanders noemt de consumptie van vlees niet vanzelfsprekend.

Volgens de onderzoekers geeft de omvang van de grote groep vleesminderaars reden voor optimisme dat een breed gedragen omslag in het eetpatroon mogelijk is. Vandaar ook het initiatief van Alpro soya: Begin de week goed met Maandag Vleesvrij.

Inspiratie
Steeds meer mensen weten dus dat een dagje zonder vlees gezond is. En goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook écht lekker wordt? Alpro soya biedt inspiratie met dit nieuwe, gratis kookboek. Het bevat 52 heerlijke, eenvoudige recepten, samengesteld door chefkok Andy McDonald.

Informatie
Vanaf 13 september is het kookboek Elke Maandag Lekker Vleesvrij gratis verkrijgbaar via Alpro soya. Ga voor meer informatie naar www.actie.alprosoya.nl. Voor 4 unieke codes wordt het kookboek met 52 heerlijke vleesvrije recepten van chefkok Andy McDonald gratis thuis gestuurd (of voor 2 codes en 2,95 verzendkosten). De actie loopt tot 1 december 2010.

De codes zijn te vinden op de actieverpakkingen van de volgende Alpro soya kookproducten:
– Alpro soya vleesvariaties (Fruitfilet appel, Filet pittig gekruid, Burger mild, Fijngehakt, Reepjes pittig- en lichtgekruid, Tofu basis en Nuggets)
– Alpro soya Cuisine (plantaardige kookroom)
– Alpro soya Bakken & Braden in knijpfles

Vleesvariaties
Alpro soya heeft een ruim assortiment vleesvariaties waarmee je lekkere gerechten kunt bereiden: lekker, gezond, gevarieerd en verantwoord. Qua voedingswaarden doen ze niet onder voor een stukje vlees; ze bevatten hoogwaardige eiwitten, goede onverzadigde vetten en ijzer.

Recept: Burgers met tomatensalsa voor vier personen
4 Alpro® soya Burgers Mild
4 rijpe tomaten
1 blik rode kidneybonen
1/2 rode ui, 1 limoen
1 eetlepel zoete chilisaus
1 eetlepel gesnipperde verse koriander
4 grote pitabroodjes
2 kroppen little gem sla
Alpro® soya Bakken & Braden

Bereidingswijze
Snij voor de salsa de tomaten in blokjes en snijd de uien fijn. Meng deze samen met de uitgelekte kidneybonen, limoen sap, koriander en zoete chilisaus. Breng de salsa op smaak met zout en peper. Bak de Alpro soya burgers 4 minuten om en om en rooster tegelijkertijd de pitabroodjes. Serveer de Alpro soya burgers met de salsa, pitabroden, en little gem sla.

Plaats een reactie