Elektrische auto’s finishen op VU-campus

Op het campusterrein van de Vrije Universiteit Amsterdam komen 22 september 2012 achttien elektrische auto’s aan na een tocht van 2674 kilometer door Europa.

Van 9 tot 22 september 2012 rijden achttien teams in deze auto’s door zes Europese landen. Van Italië via Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland naar Nederland. Zaterdag 22 september komt deze expeditie WAVE (World Advanced Vehicle Expedition) aan bij de VU in Amsterdam.

Aandacht voor groenere economie
Met WAVE willen tourdirecteur Louis Palmer en coördinator Luc Perraudin aandacht vragen voor een groenere economie en duurzame vormen van mobiliteit. De VU heet hen van harte welkom en biedt hen de mogelijkheid hun auto’s op te laden. Het parkeerbedrijf van de VU en VU medisch centrum heeft zelf op enkele plekken oplaadpunten voor elektrische auto’s in ontwikkeling.

Proefrit maken in elektrische auto’s
De jury beoordeelt de binnenkomende elektrische auto’s. Hierin nemen onder andere Josja van der Veer (directeur Facilitaire Campusorganisatie), Peter Noyons (directeur Energiebedrijf) en een van de leden van de Universitaire Studentenraad zitting.

Op 20 september 2012ntussen 10.00 en 13.00 uur kunt u de elektrische auto’s bekijken en proefritjes te maken.

Plaats een reactie