Jeroen Bosch Ziekenhuis kiest voor E-learning oplossing van ALERT

Woensdag 27 januari is het contract getekend voor de levering en implementatie van ALERT® eLEARNING, de digitale leeromgeving van ALERT. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat dit leerplatform inzetten om ruim 2.000 medewerkers continu te trainen in het gebruik van het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier en zorglogistiek informatiesysteem, eveneens van ALERT.

Voordeel voor gebruiker
Het grote voordeel voor de gebruiker is dat deze met een internetverbinding een training kan volgen waar en wanneer het hem uitkomt. De e-learning omgeving wordt zodanig ingericht dat het de processen in de organisatie volgt, zoals deze ook terugkomen in het Elektronisch Patiënten Dossier. Uiteindelijk worden aanpassingen in bijvoorbeeld zorgpaden binnen het Elektronisch Patiënten Dossier automatisch doorgevoerd in de e-learning omgeving.

Zorgvuldige selectie
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een zorgvuldig selectietraject doorlopen van ruim één jaar, waarbij deskundigen van het ziekenhuis en ALERT samen zijn opgetrokken. Mede hierdoor sluit het goed aan op de wensen van de gebruikers en de laatste inzichten rondom e-learning. In het voorjaar van 2010 wordt de eerste groep gebruikers getraind met het nieuwe e-learning systeem.

Gezamenlijke oplossing
“ALERT is verheugd dat, na een gezamenlijk traject, gekozen is voor het inzetten van de eLearning oplossing voor het trainen van gebruikers. Deze nieuwe innoverende wijze van opleiden is een voorbeeld voor ALERT implementaties in de rest van de wereld”, aldus Jaap van Noorden (directeur ALERT Benelux).

“Ook het Jeroen Bosch ziekenhuis is erg tevreden met het bereikte resultaat. In een intensief samenwerkingstraject met Alert is een leerproduct ontwikkeld, waarmee het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn medewerkers in een kort tijdsbestek op adequate wijze kan leren omgaan met het nieuwe Elektronisch Patiënten Dossier en zorglogistiek systeem”, aldus Cor van Driel, directeur patiëntenzorg en voorzitter van de stuurgroep Alert.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot teaching hospital op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte en patiëntveilige ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn onder andere Oncologie, Minimaal invasieve chirurgie, Moleculaire Diagnostiek en Interventiecardiologie.

ALERT
De ALERT – Groep heeft zich sinds 1999 volledig gericht op de ontwikkeling, distributie en implementaties van de ALERT® klinische software, Elektronische Patiënten Dossiers, bedoeld om veilige, efficiënte en papiervrije klinische omgevingen te creëren in o.a. ziekenhuizen en apotheken. Huidige omzet van het bedrijf is meer dan 51 miljoen US dollar. Multidisciplinaire teams van artsen, ontwikkelaars, architecten, engineers, consultants, wiskundigen en managers werken vanuit vestigingen in Portugal, Nederland, Spanje, Italië, Nederland, Engeland, Verenigde Staten, Brazilië, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en Maleisië.

Plaats een reactie