Eke Zijlstra verlaat Atrium MC per 1 november 2011

In het najaar van 2011 neemt Eke Zijlstra afscheid als voorzitter van de Raad van Bestuur van Atrium MC. Hij gaat per 1 november 2011 met vervroegd pensioen. De Raad van Toezicht van Atrium MC is inmiddels gestart met de externe procedure om een nieuwe bestuursvoorzitter te werven.

De Raad van Toezicht vindt het vertrek van Zijlstra een forse aderlating voor Atrium MC. Toch heeft de raad ingestemd met het verzoek van de dan 62-jarige Zijlstra om vervroegd uit te kunnen treden.

Jef Pleumeekers, voorzitter van de Raad van Toezicht, heeft begrip voor het verzoek van Zijlstra: ‘Zijlstra heeft in de ruim twaalf jaar tijd het Atrium Medisch Centrum als innovatief ziekenhuis waar uitstekende zorg wordt verleend, met hart en ziel vorm en richting gegeven. Maar ook heeft Zijlstra altijd aandacht gehad voor de belangrijke functie van grote werkgever in onze regio. De wijze waarop hij met beide benen midden in onze Zuid-Limburgse samenleving staat, is een voorbeeld voor velen. Het zal niet gemakkelijk zijn om iemand te vinden die in zijn voetsporen kan treden.’

Zijlstra is sinds mei 1998 bestuursvoorzitter van Atrium MC. Daarvoor was hij bestuursvoorzitter van GGZ Oost-Brabant en bekleedde de in Groningen en Tilburg opgeleide jurist meerdere directiefuncties in de zorg.

Plaats een reactie