EK Beachsoccer 2012 naar Den Haag

FIFA Beachsoccer Worldwide heeft vrijdag 15 juli 2011 besloten de organisatie van het EK-beachsoccer 2012 toe te wijzen aan de KNVB. Het Europees kampioenschap beachsoccer staat voor eind augustus volgend jaar op de kalender. Het The Hague Beachstadion op het Scheveningse strand zal het strijdtoneel vormen.

Speerpuntsport
Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn en Sport in Den Haag: ,,Dit is fantastisch nieuws. Beachsporten zijn een van de speerpuntsporten binnen ons beleid. Naast het EK-triathlon, dat volgend jaar ook in Den Haag plaatsvindt, de FIVB World Tour Beach Volleyball die de laatste jaren in Scheveningen werd georganiseerd en de WK-hockey in 2014 hebben wij met de EK-beachsoccer weer een prachtig topevenement in onze stad.’’

Ook manager Dave Offenbach van KNVB Beachsoccer reageert enthousiast: ,,De toewijzing van het Europees kampioenschap beachsoccer 2012 betekent dat wij het beachsoccer in Nederland verder kunnen promoten. Dit past ook binnen de doelstellingen van de KNVB om grote evenementen naar Nederland te halen. In februari 2010 spraken wij met de gemeente Den Haag af ons gezamenlijk hiervoor in te spannen.”

Beachsoccer
Beachsoccer is wereldwijd een sterk groeiende sport. In meer dan 85 landen wordt beachsoccer gespeeld in georganiseerd verband onder auspiciën van de nationale voetbalbonden. Beachsoccer is sinds 2005 een door de Wereldvoetbalfederatie FIFA officieel erkende sport. De nationale sportkoepelorganisatie NOC*NSF heeft beachsoccer sinds begin dit jaar ingedeeld in categorie 1 topsport. In Nederland beoefenen meer dan 10.000 mensen beachsoccer. Het Nederlands beachsoccerteam staat veertiende op de Europese ranglijst .

Kwalificatiewedstrijden EK 2011
Oranje speelt op 30 en 31 juli kwalificatiewedstrijden voor het EK 2011 tegen achtereenvolgens Griekenland en Engeland in het The Hague Beachstadion. Beide wedstrijden beginnen om 15.45 uur en de toegang is gratis.

Plaats een reactie