Eettips voor ouders van chronisch zieke kinderen

Een chronisch ziek kind kan stress opleveren aan tafel, omdat het moe is, niet wil eten of een ingewikkeld dieet heeft. En dat terwijl goed eten zo belangrijk is! Stichting De Kenniskeuken maakte daarom het boekje ‘Samen Eten’, als hulp voor ouders van chronisch zieke kinderen. Met tips en lekkere recepten. De opbrengst van het boek gaat naar de stichting voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten.

Reportage van eten op basisschool Albert Schweitzerschool, een school voor Langdurig Zieke Kinderen (LZK) in Haarlem (2009). Gemaakt door DBC Media, in opdracht van InnovatieNetwerk.

Goed eten is natuurlijk belangrijk, voor elk kind in de groei. Maar als je kind (chronisch) ziek is, wordt eten nóg belangrijker. Gezonde voeding kan ervoor zorgen dat een kind – ondanks de ziekte – toch goed blijft groeien en genoeg energie heeft voor leren en spelen. Maar hoe zorg je dat een ziek kind goed blijft eten?

Het boek ‘Samen Eten’ van Stichting De Kenniskeuken staat vol recepten die kinderen lekker vinden en makkelijk aangepast kunnen worden aan het dieet van je kind.

De tips en recepten zijn verzameld in nauwe samenwerking met de medewerkers en koks van de Albert Schweitzerschool in Haarlem. Op deze school voor Langdurig Zieke Kinderen wordt elke dag gekookt. Men weet daar precies hoe je chronisch zieke kinderen goed aan het eten krijgt.

Karine Hoenderdos
Karine Hoenderdos

Kook en eet mee, want de recepten in dit boek zijn vooral heel erg lekker!

‘Samen Eten’ is geschreven door diëtist/journalist Karine Hoenderdos, in samenwerking met de Albert Schweitzerschool.

Het boek is voor € 8,95 (exclusief verzendkosten) te bestellen op www.dekenniskeuken.nl.

Plaats een reactie