Eet wat je grootmoeder at en val af

Puur Gezond eten met oorspronkelijke, natuurlijke voedingsmiddelen voorkomt overgewicht en welvaartsziekten. Dat zegt huisarts en voedingskundige prof. dr. Jaap van Binsbergen over het boek ‘Puur Gezond! Slank in 8 stappen’ van Karine Hoenderdos.

Het boek, dat op 20 april verschijnt bij uitgeverij Thoeris, leidt in 8 weken tijd naar een gezond eet- en leefpatroon met volwaardige producten. ‘Producten die je oma al kende, niet uit pakjes’, aldus Hoenderdos. ‘Echt eten. Dat verzadigt en is gezond, waardoor je afvalt, fitter wordt en er beter uitziet. Het is een eetpatroon dat je makkelijk vol kunt houden, terwijl je gezin gewoon met je mee kan eten.’

Puur Gezond eten heeft meer smaak en voedingswaarde dan ‘kant-en-klaar-producten’. De dagmenu’s en recepten van Hoenderdos zijn snel klaar, gezond en vooral lekker. In acht stappen van elk een week leidt het 8-Stappenplan naar een gezonde levensstijl van volwaardig eten en regelmatig bewegen. De snaaihonger verdwijnt, de kilo’s ook, evenals de kans op diabetes II en andere welvaartsziekten.

Puur Gezond! Slank in 8 stappen brengt ons dicht bij de natuurlijke, oorspronkelijke voedingsmiddelen, waardoor de kennis van voeding terugkomt in het dagelijks leven, aldus professor Van Binsbergen over dit boek. Hij raadt het boek aan aan mensen die te zwaar zijn, maar ook aan gezondheidsprofessionals.

Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Zij kreeg bekendheid als columniste voor Metro en schrijft onder meer voor Wij jonge ouders, Vriendin en de Consumentengids. Met haar collega’s van Scriptum communicatie heeft zij www.puurgezond.nu ontwikkeld.

Boekgegevens:
Karine Hoenderdos
Puur gezond! Slank in 8 stappen.
Afvallen met lekker en écht eten.
ISBN 978 90 72219 671

Verkrijgbaar bij de (internet)boekhandel, warenhuis en www.thoeris.nl

Plaats een reactie