Eerste verkiezing Bike MOTION Benelux Awards op jubileumeditie beurs voor sportieve fietsen

0
615

Van 22 tot en met 25 oktober staat de vijftiende editie van Bike MOTION Benelux op het programma. Het derde jubileum van deze vooraanstaande beurs voor sportieve fietsers wordt luister bijgezet met speciale activiteiten.

Keiharde primeur is de verkiezing van de Bike MOTION Benelux Awards, bestaande uit een vak- en een publieksprijs. Iedereen die iets te betekenen heeft in de branche is van de partij in de Jaarbeurs Utrecht; bijna 99%van de totale beursoppervlakte is geboekt. Het veelomvattende aanbod aan sportieve fietsen en accessoires wordt gecomplementeerd met een grote diversiteit aan presentaties en activiteiten. Nog twee primeurs: het Innovatieplein, als apotheose van de Awards verkiezing, en het Italië Paviljoen. Alleen het Toerisme Paviljoen, weer groter dan vorig jaar, biedt nog beperkte ruimte voor enkele stands.

Alle innovatieve producten komen in aanmerking voor de Bike MOTION Benelux Awards. Met uitzondering van complete fietsen. De exposanten hebben tot begin augustus de gelegenheid om hun producten aan te melden. Dit kan snel en efficiënt met een formulier op de beurssite.

Nominaties
Voorafgaand aan de beurs selecteert een onafhankelijke en deskundige vakjury de nominaties en kiest samen met de vakbezoekers, die via de website en de nieuwsbrief een keuze kunnen bepalen, de uiteindelijke winnaar van de vakprijs. Deze wordt op de eerste beursdag bekendgemaakt. Het grote publiek kan via hetzelfde digitale traject of op het Innovatieplein in hal 3 een stem uitbrengen op een van de genomineerde inzendingen. Alle nominaties en de inmiddels toegekende vakprijs krijgen een prominente plek op het plein. De winnaar van de Publieksprijs wordt onthuld op de laatste beursdag.

Italië Paviljoen
Het Italië Paviljoen is de place-to-be voor alle affecionados van de roemruchte merken die dit gepassioneerde wielerland in de wielergeschiedenis heeft voortgebracht. De bezoekers kunnen volop genieten van toptechniek en prachtig fietsdesign. Op het sfeervolle terras kan worden uitgeblazen met een heerlijke cappuccino, espresso of genietend van een echt Italiaans gerecht. De liefhebbers mogen alvast rekenen op topmerken zoals De Rosa, Bianchi, Carraro, CBT Italia en Ambrosio.

Beproefde activiteiten
Beproefde activiteiten die op Bike MOTION Benelux traditioneel veel aandacht en waardering oogsten staan wederom geprogrammeerd. Op de agenda staan de modeshows, het Wielercafé, de Holland Sport Wielerbaan, het ONK bandenlichten en de fietstochten naar de beurs. Verder hoeft niemand er aan te twijfelen dat ook op de komende editie weer veel bekende internationale topsporters uit de fietssportwereld met veel enthousiasme naar de beurs komen voor presentaties en persoonlijke ontmoetingen met hun fans.

Bike Motion Benelux
Van vrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2010 is de beurs voor iedereen toegankelijk. Maandag 25 oktober is de vakdag, voor vakhandel en pers. Voor meer informatie: www.bikemotionbenelux.nl.