Eerste Sport & Voedingbeurs voor Noord-Nederland

Op zaterdag 12 februari 2011 is er in Groningen een Sport & Voedingbeurs voor mensen die meer willen weten over gezond bewegen en eten. Tussen 10.00 en 13.00 uur worden presentaties gegeven over sport en voeding en is er een informatiemarkt waar de nieuwste trends op het gebied van fitness, hardlopen, (mentale) gezondheid, kleding en schoenen worden toegelicht. De beurs wordt voor het eerst gehouden in Noord-Nederland en is een initiatief van STRAC, Sport Touch Relax Advies Centrum.

Voor alle leeftijden
De beurs is interessant voor mensen van alle leeftijden die willen gaan bewegen, of juist al regelmatig sporten. Ben de Graaf, eigenaar van STRAC, heeft als doel mensen te motiveren om (meer) te gaan bewegen. ,,Het hoeft niet eens om sporten te gaan, 30 minuten wandelen per dag is al goed. Een actieve lifestyle in combinatie met een gezonde voeding brengt je lichaam in perfecte conditie. Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De juiste voeding is nodig voor een conditioneel fit lichaam, voor het opbouwen van spieren, het verwijderen van afvalstoffen, het vergroten van het uithoudingsvermogen en ga zo maar door.” Als lifestylecoach en begeleider van (top)sporters merkt hij dat de beurs voorziet in een behoefte. ,,Het is mijn bedoeling dat dit de eerste wordt in een reeks. Als het aanslaat, zullen er meer volgen.”

Nieuw in Nederland
Het programma begint om 10.00 uur met een aantal presentaties over gezonde voeding. Ook is er een presentatie over de V-check van het bedrijf Vital Lifestyle. Topsporter Edward de Ruiter (een ervaren duurloper die onder meer in april 2011 deelneemt aan een hardloopwedstrijd van 120 km op Texel) laat een V-check doen en Raymond Dörfel van Vital Lifestyle geeft toelichting en uitleg. Bij een V-check worden in acht minuten tijd alle organen en spieren van top tot teen doorgelicht. De meting geeft persoonlijke aanbevelingen voor gezonde voeding, beweging en ontspanning. Het concept is nieuw in Nederland en een aantal (top)sporters heeft al belangstelling getoond.

Informatiemarkt
De V-check wordt ook toegelicht op de informatiemarkt. Hier zijn onder meer stands te vinden van Running Therapie Groningen (een jong bedrijf dat vernieuwende activiteiten op het gebied van hardlopen en verzuimpreventie heeft ontwikkeld), Sportschool Fitness First Health Club Groningen, Runnersworld Groningen (Sportkleding en -schoenen) en Vision4life (Total Mental Check).

Toegangskaarten
De beurs wordt gehouden in M.F.C. ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94 in Groningen. De entree bedraagt 10 euro, inclusief 1 gratis gast. Mensen die de beurs willen bezoeken kunnen tot 10 februari kaarten bestellen via e-mail strac@home.nl. Een kaart kopen aan de deur kan ook.

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website www.strac.info, Sport & Voedingbeurs.

Plaats een reactie