Eerste Ride for Hope zeer succesvol

0
719

De eerste Ride for Hope, de langste wielerbenefietstocht van Nederland, bracht ruim 65.000 euro sponsorgeld op voor de kankerbestrijding. De deelnemers van de Ride for Hope teams presenteerden samen met Jacques Huberts (Voorzitter WK Wielrennen 2012) hun resultaat.

De nieuwe wielertocht heeft hiermee een prachtig eerste visitekaartje afgegeven. Vanuit alle provinciën stapten in de vroege ochtend van Hemelvaartsdag 2 juni veertig wielrenners op de racefiets op de Neeltje Jans in Zeeland. Het startschot werd gegeven door Teun van Vliet, ex professioneel wielrenner en kankerpatiënt. Na drie dagen fietsen, en meer dan 750 kilometers te hebben afgelegd in de vorm van een “Ribbon”, werden zij dan zaterdag onder begeleiding van een politie-escorte onthaald op de Cauberg. De sponsoropbrengst gaat volledig naar het goede doel van de Ride for Hope, het kankerfonds STOPhersentumoren.nl.

Acties voor sponsorgeld
De deelnemers hebben de afgelopen maanden flink wat acties op poten gezet om een goede opbrengst neer te zetten. Acties werden gevoerd rondom shirtsponsoring, gesponsorde kilometers, Koninginnedag, het veilen van een racefiets en gesponsorde logo’s op de Ride for Hope volgwagens. Ook de Rabobankdeelnemers brachten flink wat geld in het laatje.

Zeven teams op de fiets
Eén van de zeven Ride for Hope teams welke vertrok was het team van ErasmusMC Neurochirurgie. Bestaande uit 10 neurochirurgen en neuro-oncologisch onderzoekers steunden zij deze Ride in estafettevorm de 42-jarige hersentumorpatiënt Nico Faaij. Zijn specifieke hersentumor kent vanwege de aard en locatie in de hersenen geen genezing, noch behandeling. Deelnemer prof. dr. Clemens Dirven, neurochirurg en onderzoeksleider ErasmusMC: “Hersentumor onderzoek valt al decennia lang nauwelijks geld voor onderzoek ten deel, het is ontzettend fijn en hoopgevend dat er eindelijk een initiatief is die onderzoek naar deze gevaarlijk kankersoort als speerpunt heeft gesteld.”

Ride for Hope volgend jaar opnieuw
Inschrijving voor de RideforHope 2012 is vanaf 1 juli 2011 open.

Vorig artikel‘Mannen in de overgang…bestaat dat?’
Volgend artikelMinister wil meer ‘roze’ gemeenten
Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. Diezelfde hersenen maken ons kwetsbaar; de kleinste afwijking kan letterlijk levensbedreigend zijn. Kun je nagaan hoe verwoestend een hersentumor is. Een indringer die zich nestelt op de meest cruciale plek in ons lichaam. Het overkomt in Nederland ieder jaar vele mensen. Jaarlijks komen er ong. 1500 kwaadaardige hersentumorpatiënten bij en ong. 900 goedaardige hersentumorpatiënten. Dat kunnen en mogen we niet accepteren. Daarom komt de Stichting STOPhersentumoren.nl in actie. We zamelen geld in om onderzoek mogelijk te maken naar iedere vorm van primaire hersentumnor, voor alle leeftijdscategoriën. Voor kinderen en volwassenen. Zodat we hersentumoren zo snel mogelijk met succes kunnen bestrijden. We hebben inmiddels de eerste omvangrijke onderzoeken kunnen financieren en resultaten geboekt.