Eerste publiekslezing over borstkanker

De komende maanden organiseert het UMC Utrecht gratis publiekslezingen om het publiek te informeren over de onderzoeksactiviteiten van het UMC Utrecht. De eerste lezing is op dinsdag 4 oktober 2011 en gaat over borstkanker.

In Nederland krijgen per jaar 13.000 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. De ziekte, onderzoeken en behandelingen hebben grote invloed op hun leven en op de levens van hun naasten. Tijdens deze avond hoort u meer over het ontstaan van borstkanker en de mogelijkheden op het gebied van diagnose en behandeling.

Een expertpanel met verschillende zorgverleners is aanwezig om vragen te beantwoorden en over stellingen te discussiëren. Ook is het mogelijk een persoonlijke vraag te bespreken op de informatiemarkt.

De middag voor de lezing kunt u tussen 15 en 16 uur via Twitter vragen stellen aan deskundigen van het UMC Utrecht Cancer Center.

Publiekslezingen
Tijdens de lezingen komt het publiek veel te weten over bepaalde ziekten, maar ook bijvoorbeeld over onderzoek. Waarom is dat er, en wat heeft de patiënt daar aan? Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen aan de professionals.

Medische kennis is niet noodzakelijk om de lezingen bij te wonen. De sprekers zullen complexe onderwerpen op een duidelijke en begrijpelijke manier uitleggen. De lezingen zijn ook live te volgen via internet.

Programma
– Dinsdag 4 oktober: Borstkanker onder de loep
– Dinsdag 11 oktober: Antibioticum, een levensredder die wordt bedreigd
– Dinsdag 25 oktober: De hersenen, afwijkende ontwikkelingen van het brein
– Dinsdag 1 november: Als de bloeddruk oploopt
– Dinsdag 8 november: Chronische ontstekingen bij kinderen, onderzoek en behandeling
– Vrijdag 18 november: Rampenopvang en Calamiteitenhospitaal
– Dinsdag 22 november: Regeneratieve geneeskunde en stamcellen, van laboratorium naar patiënt

De collegezaal is open om 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.umcutrecht.nl/publiekslezingen. Hier is ook meer informatie te vinden over de publiekslezingen.

Plaats een reactie