Eerste publieke awards voor reisorganisaties

Bijna 80% van alle Nederlanders leest bij het kiezen van de vakantiebestemming eerst ervaringen van andere reizigers. Ook het zelf plaatsen van ervaringen wordt steeds meer gedaan. In 2011 zijn er ook op Reisgraag.nl weer meer ervaringen geschreven over reisorganisaties dan het jaar daarvoor. Vandaar dat wij de eerste publieke award in het leven hebben geroepen voor reisorganisaties. Alleen op basis van de goedgekeurde ervaringen worden er in 9 categorieën awards uitgereikt aan ‘de beste reisorganisatie’ van 2011.

Henk Brand van CountryCamp neemt de Award in ontvangst voor de categorie Camping.

Criteria
De ervaringen die meetellen voor het eindresultaat worden eerst gecontroleerd door de redactie. In totaal wordt ongeveer 20% van alle geplaatste ervaringen afgekeurd, dit kan omdat er misbruik wordt gepleegd of omdat de ervaring niet compleet is. Om mee te strijden voor de award moesten er in 2011 minimaal 3 ervaringen over de reisorganisatie zijn goedgekeurd.

De winnaars

Categorie Winnaar Cijfer
Actieve vakantie Adam Voyages 8,7
Allround Oad Reizen 7,8
Camping Country Camp 8,7
Cruise CruiseTravel 7,3
Landenspecialist Nile Travel 6,5
Luxe reizen Eliza was here 9
Rondreizen Bolderman Excursiereizen 8,4
Stedentrip Van Nood Reizen 7,2
Strandvakantie ADO Travel 9,2

Onvoldoende gescoord
In de categorieën jongerenreizen, vliegtickets, vakantiehuisjes en autovakantie wordt dit jaar helaas geen award uitgereikt. Er was geen reisorganisatie die een voldoende scoorde. Veel geplaatste opmerkingen gaan over het niet overeenkomen van de beschreven reisinformatie en de werkelijkheid en het niet vriendelijk geholpen worden door de klantenservice. Wij hopen in 2013 voor alle categorieën een award uit te reiken.

Plaats een reactie