Eerste landelijke verkiezing “beste amateur wijnproever” in Dordrecht

De Stichting Stapel op wijn organiseert tijdens “Dordt op je Bord 2010”, dat plaatsvindt van 27 t/m 29 augustus , de eerste landelijke verkiezing ‘Connaisseur en Vin’. Bezoekers kunnen deelnemen aan de wedstrijd, die bestaat uit een aantal proefsessies (blind). Op basis hiervan wordt de beste amateur wijnproever van Nederland gekozen.

Naast de vele wedstrijden en titels voor professionals als vinologen en sommelliers wil de Stichting Stapel op wijn amateur wijnproevers een kans bieden om hun kennis en kunde te laten zien. Tijdens deze unieke wedstrijd wordt bekend wie zich een jaar lang “Connaisseur en Vin”mag noemen. De winnaars worden op zondag 29 augustus bekend gemaakt en maken o.a. kans op een wijnreis, hotel- en een theaterarrangement. Naast de verkiezing kunnen bezoekers in de tent van Stapel op wijn aan verschillende workshops deelnemen.

Dordrecht is de perfecte locatie voor deze verkiezing aangezien de stad een eeuwenoude wijntraditie heeft en er nog steeds locaties zijn te bezichtigen die aan deze geschiedenis herinneren. Tijdens het evenement is bovendien een mini-expositie over het stapelrecht ingericht door Erfgoedcentrum Diep en het Dordrechts Museum.

De verkiezing vindt plaats tijdens het evenement Dordt op je Bord. Dit evenement staat garant voor 3 dagen lang proeven en genieten van de lekkerste gerechten (meer dan 60), smaken en de mooiste wijnen. Negen restaurants, een ijssalon en een espressobar vormen samen het grootste en lekkerste openluchtrestaurant van Dordrecht. De entreeprijs bedraagt euro4,00.

Locatie
Park Merwestein,(ingang Oranjelaan),in de tent van Stichting Stapel op wijn
Datum en tijd: zaterdag 28 augustus van 14.30 tot 19.30uur / zondag 29 augustus van 15.30 tot 19.30 uur
De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 29 augustus 20.30 uur

Deelname
Bezoekers vanaf 18 jaar kunnen zich op beide dagen inschrijven in de tent van Stichting Stapel op wijn. De kosten bedragen voor deelname aan de verkiezing bedragen euro4,00 per deelnemer , de volledige opbrengst hiervan gaat naar een goed doel.

De Stichting Stapel op wijn zet zich in voor verantwoord alcoholgebruik: ‘proef en geniet met mate’. Op zaterdag 28 augustus zet de voorzitter van de Stichting Stapel op wijn een Dordtse instelling of organisatie in het zonnetje, die zich inzet voor mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov.

De partners van de Stichting Stapel op Wijn, die dit evenement mogelijk maken ,zijn Van Halen Events, Postillion Hotels, en De Wijnerie, Schouwburg Kunstmin, de Rabobank, Erfgoedcentrum DIEP, het Dordrechts Museum en Dordrecht Marketing.

Meer informatie: www.stapelopwijn.nl

Plaats een reactie